dinsdag 6 december 2016

Het hele jaar feesten

Van Sinterklaas kreeg ik dit weekend het door mij langverwachte boek 'Het hele jaar feesten' geschreven door collega Daan Rot en Lisa Wade.

Feestelijke leidraad
Voor elk jaarfeest in de herfst en winter hebben zij recepten, activiteiten, liedjes en een DIY verzameld en bedacht. Het boek is hierdoor een handleiding geworden die je als leidraad kunt gebruiken bij het vormgeven van de feesten en tradities in jouw gezin.

Zelf hecht ik veel waarde aan tradities en rituelen. Ze zorgen voor vaste punten in het jaar en ons leven. Het herhalende zorgt ervoor dat ze onthouden en later hopelijk gekoesterd worden.

Tradities en rituelen
Ik denk dat bijna iedereen wel herinneringen heeft aan een traditie. Een bepaald gerecht wat alleen op feestdagen op tafel kwam. Dat je mocht kiezen wat er gegeten werd op je verjaardag. De kerstboom met de versiering erin die je als kleuter zelf knutselde. Kinderen vinden het voorspelbare van tradities en rituelen vaak erg fijn. Het geeft ze houvast en iets om naar uit te kijken. En of je er nu bewust mee bezig bent of niet, tradities ontstaan meestal vanzelf. Veel tradities en rituelen in ons gezin zijn vanzelf zo gegroeid, maar we zijn er zo dol op dat we ze met veel liefde en aandacht ook zelf creëren.

Inspiratiebron
'Het hele jaar feesten' zal ik de komende tijd dan ook als inspiratiebron gebruiken. Alleen al de persoonlijke verhalen en prachtige foto's in het boek maken het heerlijk om door bladeren en ideetjes op te doen. 

Het is werkelijk prachtig geworden lieve dames.

Liefs MamaNatuurlijk


*op deze pagina staan affiliate links

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...