dinsdag 14 juni 2016

Jippie het regent!

Deze week is er sprake van de perfecte combinatie van regen en een warme temperatuur. Ideaal weer om lekker in de regen te gaan spelen of te stampen in de plassen.

Zomerregen
Bij ons op het plein loopt de put niet zo goed door, wat met al die regenbuien zorgde voor een enorme plas. Heerlijk om in te stampen en te spetteren. Zoonlief maakte er dan ook direct gebruik van. Ik herinner me de zomerregen zelf ook nog zo goed. Zomerse buien waarbij je naar buiten rende in je jurkje en genoot van die natuurlijke douche.

Herinneringen
Mijn allereerste herinnering aan zomerregen is een drukkende zomermiddag waarop plotseling met hoge snelheid de lucht donker kleurde. We waren nog maar net binnen toen met veel kabaal het onweer en de regenbuien losbarstten. Het speelgoed in de tuin vloog door de lucht. Zo indrukwekkend, dat vergeet ik nooit meer. Om in te kunnen spelen heb je natuurlijk buien zonder onweer nodig.

Zwemmen in de regen
Ik kon ook genieten van zwemmen in de regen. Vroeger gingen wij vaak weg met de boot. En als er dan een zomerse bui viel sprong ik van de boot af om fijn te gaan zwemmen. Heerlijk dat koude water op je lijf en die warme regen op je gezicht. Maar ik herinner me ook die keer dat we tijdens de avondvierdaagse overvallen werden door een gigantische bui en volledig doorweekt waren zonder het koud te hebben.  

Spelen met de regen
Mooie zomerregen-herinneringen gun ik zoonlief ook. Daarom mag hij met dit weer lekker naar buiten. Voor extra inspiratie kijk ik deze week in 'Het slecht weer boek', waar een heleboel leuke dingen in staan om te doen tijdens een regenbui of juist daarna. Zoals een regenschildering, regenafdrukken, een regenvanger maken of huisjesslakken verzamelen.

Alsof het zo moest zijn las ik deze week in een Flow uit 2015 een artikel van Catelijne Elzes over de verfrissende en inspirerende kant van regen. Mooi en inspirerend om te lezen.

Laten we hopen dat er nog een paar fikse buien gaan vallen deze week.

Liefs MamaNatuurlijk

Romantiek in de regen


*op deze pagina staan affiliate links

4 opmerkingen :

 1. Heel herkenbaar, hier een een grote plas water in de woonkamer in aanbouw. Dochterlief en vriendinnetje wandelden op handen en blote voeten door de plas om even verderop afdrukjes te maken. Zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O dat klinkt ook heerlijk zeg! Afdrukjes maken is zo leuk. Toen zoonlief klein was gaf ik hem ook weleens een kwast om met water te schilderen. Vond hij ook helemaal leuk.

   Verwijderen
 2. O zooow heerlijk.
  Mijn kids waren ook door het dolle heen.
  en nat tot aan hun onderbroek.
  Als we dan toch nat zijn kunnen we net zo goed door de plassen rollen.
  En ik? Ik heb me uitstekend vermaakt als toeschouwer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha geweldig is dat! Ik zie het al helemaal voor me. Wat kunnen kinderen toch genieten. Zo fijn om als ouder te zien.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...