woensdag 18 mei 2016

Ons Pinksterweekend

We brachten Pinksteren door in Zeeland. De weersvoorspelling was niet zo goed, maar daar hebben wij niets van gemerkt. We hadden het heerlijk.

Hardloopwedstrijd
Ons Pinksterweekend begon 's morgens vroeg bij de IJsselsteinloop waar zoonlief aan mee deed. Het startnummer kon opgehaald worden om 8.00 uur en hij sprintte weg om 9.00 uur. Vol trots moedigden we hem aan en ook Oma joelde hem toe vanaf de kant. Hij rende 1 km en was moe maar zeer voldaan toen hij bij de finish aankwam. Vervolgens uitpuffen en thee drinken bij Oma met medaille om.

Zet 'm op Douwe Bob!
We vertrokken naar een verjaardag waarbij we onderweg schoonvader oppikten en na de feestelijkheden naar Zeeland reden. Daar keken we het Eurovisiesongfestival, moedigden Douwe Bob aan en gaven commentaar op de andere deelnemers. De volgende ochtend wandelden we in de prachtige omgeving rondom kasteel Westhove. 's Avonds keken we Game of Thrones binge-watch style. Mijn lief en ik waren namelijk nog niet begonnen aan het nieuwe seizoen, omdat we graag een paar afleveringen opsparen. Eentje kijken is echt te weinig.

Fossielen zoeken
De volgende dag gingen we na een heerlijk ontbijt naar de Meester van der Heijden groeve in Nieuw-Namen. Dit is een aardkundig monument waar fossielen worden gevonden die dateren uit het Plioceen. Ook zijn er resten gevonden van menselijke bewoning uit de Steentijd en Bronstijd. Kinderen mogen in een zandbak zelf naar fossielen zoeken. Wat natuurlijk een kolfje is naar de hand van mijn kleine geoloog/archeoloog in de dop. En warempel hij vond een paar fossiele schelpen. We ontmoetten ook nog de heer Bleijenberg, die vlakbij de groeve woont en er heerlijk over kan vertellen. Hij is 25 jaar beheerder geweest en weet werkelijk alles over de groeve.

Uiteraard bezochten we het strand waar we naar schelpen uit onze tijd zochten. Na het eten was het dan toch echt tijd om naar huis te gaan.

Liefs MamaNatuurlijk
Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...