woensdag 6 april 2016

Een nieuwe loungehoek

Nu het zonnetje vaker gaat schijnen, het vroeger licht en later donker is krijg ik de lentekriebels. Ik wil fijn in de tuin zitten!

Opgeruimd staat netjes
Dus ging ik als een speer onze loungehoek verder afmaken, om dit heerlijke buiten zijn zo aangenaam mogelijk te maken. Als eerste gaf ik onze kinderpicknicktafel aan mijn zusje. Hopla opgeruimd! Ik kan de ruimte goed gebruiken voor de gedroomde loungehoek. Op de foto rechts zie je het gezellige maar ook wat rommelige allegaartje van afgelopen zomer. Dat wil ik dit jaar wat strakker en wat meer op elkaar afgestemd maken. 

Tosti's en popcorn
Vorig jaar maakten we al een begin met de loungehoek. We tikten een vuurkorf op de kop tijdens een uitverkoop en in een kringloopwinkel een ouderwets tosti/wafelijzer. Dit jaar wil ik nog deze zeepklopper aanschaffen om buiten popcorn in te bakken. Maar mijn ultieme loungehoekwens is de fan-tas-tische buitenkeuken van Weltevree. Samen een geurige pizza bakken in de lounge hoek, met een wijntje erbij terwijl het vuur knettert. Zie je het al voor je? Ik droom er inmiddels van. 

Dé bank
Maar goed ik dwaal af, terug naar vorig jaar. Allereerst zochten we een bank om comfortabel op te zitten. Een mooie bamboe/rotan loungebank moest het worden. Deze vonden we vlak voor de zomer na enig zoeken via marktplaats. De kussens zijn niet mijn smaak (zie foto), maar die kunnen (ooit) nog een keer opnieuw bekleed worden. Daarbij vonden we tijdens een kringlooprondje een laag, stevig tafeltje. Waar je zowel je drankje als je voeten op kwijt kunt. Op mijn lijstje staan voor de komende zomer alleen nog een soort Nipprig stoel zoals die van Ikea (helaas niet meer verkrijgbaar), of een hangstoel en op de grond een fijn buitenkleed

Betoverend licht
Ik zocht ook nog iets voor de sfeer tijdens de zwoele zomeravonden. Aan de balken van de overkapping hangen al jaren deze lampionnen op zonnecellen, daar wil ik een lichtsnoer bij. Niet bedoeld om elke avond aan te doen, wel wanneer we fijn buiten zitten of een feestje hebben. De lichtketting van House Doctor is eigenlijk precies wat ik zoek.

Groene privacy
Om een beetje privé te kunnen zitten spande mijn lief al een paar jaar geleden wat groen gaas. Hier heb ik in de loop van de jaren verschillende klimplanten tegenaan laten klimmen. Om tot de conclusie te komen dat klimop de enige is die dichtbegroeid genoeg zal worden. Dus kozen we vorig jaar voor een bloeiende variant, zodat de insecten er ook plezier van hebben. Die klimop zit ik nu groot te kijken, zodat hij straks zorgt voor een natuurlijke afscheiding en voor wat extra privacy.

Mooie accessoires

Om de stenen muur achter de bank wat te maskeren en er wat meer een afgescheiden hoek van te maken komen er nog houten planken tegen de muur. We hebben al mooie op het oog. Zodra alle spullen op zijn plek staan maak ik het af met een paar van deze gezellige kussentjes en dit toffe plaid met grafisch design. En als kers op de taart een grote olijf- of vijgenplant in een lindegroene pot. Ik denk dat het plaatje dan compleet is. Maar ik beloof niets, want ik hou van verandering.  

Is het al zomer?

Liefs MamaNatuurlijk

*op deze pagina staan affiliate links

2 opmerkingen :

  1. Ooh, ben jij ook al aan het dromen over mooie plekjes thuis. Plekjes die beter bij het leven van nu passen. Ik heb er een hele blogpost aan gewijd.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...