vrijdag 1 april 2016

We waren een weekje weg

Het is de afgelopen week wat stil geweest hier. Degenen die mij volgen op Instagram hebben al gezien waarom. We zijn een midweek weg geweest. We kregen een weekje Landal Greenparks cadeau en kozen voor Park Miggelenberg.

Wat er allemaal te doen is
We waren voor het eerst op dit park en hebben volop genoten. Het is een ruimtelijk opgezet, maar klein park waardoor het lekker rustig en privé aanvoelt. In en om het park is er een ruime keuze aan faciliteiten ter vermaak. Natuurlijk een zwembad, speeltuin, midgetgolf, bowlen en een entertainmentprogramma. En in de nabije omgeving vind je onder andere Nationaal Park De Hoge Veluwe, Burgers Zoo, Apenheul, Julianatoren, het Nederlands Openluchtmuseum en de Spelerij. Genoeg mogelijkheden voor een dagje uit.

Groen en ruimtelijk
De huisjes staan wat verder van elkaar vandaan, waardoor je heerlijk privé zit. Wij keken uit op een vijver en hadden rondom bomen en heuvels. 's Morgens kwamen de eekhoorns in het tuintje kijken en de hele dag door wipten de vogeltjes af en aan. Vanaf de bank zat je op nog geen meter afstand naar ze te kijken. We hadden onze zoekkaarten mee en konden heel wat dieren afstrepen deze vakantie. 

Het park is Green Key gecertificeerd wat inhoudt dat ze voldoen aan strenge normen op het gebied van duurzaamheid, milieu en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Landal heeft het streven hier nog verder in te ontwikkelen. Daarnaast is Landal official partner van Natuurmonumenten. Past goed bij onze visie. 

Wat hebben we allemaal gedaan?
Park Miggelenberg ligt op de Veluwe en dat merkt je zowel in het park als daarbuiten. De natuur is er werkelijk prachtig. Nationaal park De Hoge Veluwe ligt op loopafstand van het park en we zijn daar dan ook een dag naar toe geweest. We namen bij de entree drie Witte Fietsen mee om zoveel mogelijk van het park te kunnen zien. De eerste stop was het bezoekerscentrum met daarin het Museonder. Hier zagen we een tentoonstelling over het ontstaan van het park en voorbeelden van de flora en fauna. In het Museonder ontdekten we wat er allemaal onder grond leeft. We moesten goed opletten, want overal viel wat te zien of te horen.

Daarna bezochten we het Kröller Müller museum, waar zoonlief het museum dobbelspel kreeg. Een ontzettend leuke manier om een museum te ontdekken. Je gooit met de dobbelsteen en krijgt dan een opdracht. Zoonlief vond het bedenken van een verhaal het leukste. Hij bedacht de eerste zin, daarna volgde mijn lief en vervolgens ik. Samen maakten we er een mooi verhaal van. In een zaal met abstracte werken kreeg zoonlief per toeval de opdracht om alle vierkanten te tellen. Daar was hij wel even zoet mee. Een andere mooie vraag vond ik: 'In welk schilderij zou je willen wonen?'. Je kunt het spel ook in andere musea gebruiken, dus we zijn er ontzettend blij mee. Het maakt het bezoeken van een museum nog speelser en interactiever. 

Rust en reinheid
Tijdens onze week bezochten we regelmatig het zwembad (waar het ook heerlijk rustig was), deed zoonlief mee aan een workshop, speelde hij fijn buiten, las ik een boek, aten we lekkere dingen en deden we veel spelletjes. Omdat ik wist dat er een bad was kocht ik van te voren leuke badspulletjes bij de Hema. Zoals badkrijt, bruisbal met verrassing, badschuim en knetterbad. We zaten dus heel veel in bad deze vakantie. Sommigen van ons met een lekker glaasje rosé en boek.

Service
Ook fijn was de parkwinkel met mooie streekproducten en de vriendelijke mensen die in het park werken. Zo waren we een keertje vergeten melk te halen, wat zonder problemen 's avonds uit de gesloten winkel voor ons werd gehaald. En toen zoonlief als toetje heel erg graag een ijsje wilde wat niet op de kaart stond, werd dat speciaal voor hem geregeld.  

Zoonlief vond het alleen ontzettend jammer dat de tijd zo snel voorbij ging en had het liefst nog een week gebleven. We gaan daarom zeker nog eens terug. Morgen zal ik een paar foto's van onze heerlijke week delen in een 'Vakantie plog'.

Wat is jullie favoriete vakantiepark?

Liefs MamaNatuurlijk

*op deze pagina staan affiliate links

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...