donderdag 28 januari 2016

Eerlijke en heerlijke geuren voor in huis

In de winter gaan al vroeg de lampen en kaarsjes aan. Dat vind ik het fijne van deze tijd, want ik hou ervan om het gezellig te maken in huis. Met de kaarsjes aan krijg je al snel een knus gevoel. Naast de heerlijke winterse geuren van warme cider, stoofpotjes, spicy muffins en andere gerechten steek ik 's avonds nog graag iets van een geurkaarsje of olie aan.

Ongezonde ingrediënten
Het vinden van een natuurlijke variant die lekker en langdurig ruikt was nog best een zoektocht. Zo zijn de scentchips die je overal ziet vaak gemaakt van paraffine en synthetische geuroliën. Paraffine is een grondstof waar ook de meeste kaarsen van gemaakt worden. Helaas kan paraffine restanten van aardolie bevatten zoals benzeen en methylbenzeen, wat niet zo gezond is.

Via mijn moeder kreeg ik een natuurlijk alternatief wat zij vond bij Biomonkie in IJsselstein. Daar verkopen ze namelijk miniatuurtjes van bijenwas met verschillende geuren. Speciaal ontwikkeld door 'De Moeder's geuren'. De bijenwas die ze gebruiken komt van Nederlandse imkers en is aangevuld met een essentiële olie. Er zijn allerlei verschillende vormpjes verkrijgbaar zoals: dieren, engeltjes, bloemen, zeemeerminnen, bomen en blaadjes. Ze zien er allemaal prachtig uit en ruiken heerlijk naar roze lotus, boslavendel, cederhout, witte roos, dennen, jasmijn, mandarijn, rozen & viooltjes, seringen, musk, ganesh nagchampa en nog veel meer.

Genieten en een positieve bijdrage
Wanneer de geur op is, wat overigens niet zo snel gebeurt, dan kun je de resterende bijenwas aanvullen met jouw eigen favoriete essentiële olie. Zo doe je extra lang met de bijenwas. Daarnaast is bijenwas volledig veilig voor kinderen. Zelfs wanneer ze het in de mond zouden stoppen is het geen probleem. Wat ik ook een fijne gedachte vind is dat 'De Moeder's geuren' een eerlijk bedrijf is. Een deel van de opbrengst van deze bijenwas vormpjes wordt bijvoorbeeld gedoneerd aan bijenprojecten. En de medewerkers (voornamelijk vrouwen) die de alle producten maken hebben een vaste baan met een goede beloning inclusief medische verzekering, pensioen en een gouden handdruk bij een huwelijk.

Zelf heb ik een paar dierenvormpjes in huis met verschillende heerlijke geuren. Het enige nadeel is dat ze allemaal zo lekker ruiken en ik eigenlijk niet kan kiezen. 

Liefs MamaNatuurlijk

*dit artikel is gesponsord

2 opmerkingen :

 1. Hoi MamaNatuurlijk, dank voor de leuke tip! Misschien nog als aanvulling de website van Meoder's Geuren waar je de geurvormpjes ook kunt bestellen: http://www.wierook.nl/winkel/
  Niet immers iedereen woont in de buurt van Utrecht:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O het was me niet duidelijk dat dit de Nederlandse site van De Moeder's geuren is. Linkje erin gezet.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...