woensdag 6 januari 2016

Een goed begin van het nieuwe jaar

Hebben jullie allemaal een fijne jaarwisseling gehad? Zelf bracht ik de avond door met mijn mannen en dacht na over gewetensvragen en voornemens.

Een ontspannen cadeau
Zoals jullie weten kreeg vlak voor het nieuwe jaar een massage cadeau. Ayurvedic practitioner en yoga docente Liese van Dam verlootte een ayurvedische massage. Dit doet zij één keer per jaar rondom de feestdagen en ik was de gelukkige. Het kwam heel goed uit want het is precies wat ik nodig heb momenteel. Met de rechtszaken, thuisonderwijs, allerlei vrijwilligerswerk, Kiind en het huishouden blijft er maar weinig tijd voor mij over. De laatste tijd begin ik dat steeds meer te voelen en ik weet dat dit voor meer vrouwen geldt. De massage die ik kreeg gun ik dan ook elke vrouw. Het heeft mij ontzettend goed gedaan en daarom wil ik jullie er wat meer over vertellen. 

Warme kruidenolie
Zeer benieuwd stapte ik gisteren de praktijk binnen. Bij de ontmoeting met Liese voelde het gelijk goed. Want wat een enorm liefdevolle en open uitstraling heeft zij zeg. Ze nam kort een anamnese af, vertelde hoe de massage in zijn werk zou gaan waarna ik me plaats mocht nemen op de massagetafel. Deze was alvast heerlijk voorverwarmd en bij mijn voeten lag een kruik. Vervolgens werd er warme kruidenolie over me heen gegoten en volgde de massage. Alleen al de warme olie voelde zo weldadig. Mijn huid voelt nu nog steeds extra zacht aan. 

Wat is ayurveda
Ayurveda is een holistische benadering die lichaam en geest in balans probeert te brengen en te houden. Massage is daar een onderdeel van. Ik kreeg een wellness massage. Puur om van te genieten en te ontspannen. En dat is helemaal gelukt. Ik voelde letterlijk de spanning uit mijn lijf gemasseerd worden. Liese voelde goed aan waar de spanningen zaten en besteedde daar extra aandacht aan. Zelfs mijn gezicht kreeg een massage.

Uit mijn hoofd
Helemaal ontspannen, uitgerust en gelukzalig ging ik naar huis. Ondanks de spanningen die we momenteel vanwege de rechtszaken hebben en de financiële druk die daarbij komt kijken voelde het alsof de rest van de wereld even niet zo belangrijk was. Ik ben een echte denker en woon zo'n beetje in mijn hoofd. Wat soms erg vermoeiend is. Vooral in een drukke periode die veel denkwerk van me vergt. Mijn hoofd staat dan niet meer stil en ik vergeet dat er ook nog een lichaam bij hoort.

De massage heeft me weer helemaal terug in mijn lijf gebracht. Ik was me er niet van bewust hoe vast en gespannen mijn lichaam was. Alles voelt zo soepel en ontspannen nu. Ik heb ook heerlijk geslapen en voel me uitgerust. Ik kan het iedereen aanraden.

Dit gevoel hoop ik de rest van het jaar vast te kunnen houden.

Liefs MamaNatuurlijk

2 opmerkingen :

 1. Dat is een mooi cadeau om het jaar mee te beginnen. Het is je gegund.
  Afhankelijk van je zorgverzekering kun je zo'n massage ook wel vergoed krijgen. Ik ben echt geboeid geraakt door Ayurveda. Zeven jaar geleden heb ik een lezing bijgewoond. Binnenkort verschijnt er op inspirerendleven.nl een stukje van mij over Ayurveda en gezondheid.
  Groetjes
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk zo'n massage! Fijn om zo het nieuwe jaar te beginnen. Leuke blog!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...