donderdag 10 december 2015

Vrijheid

Vandaag hebben we de zoveelste rechtszaak. We pleiten er opnieuw voor om thuisonderwijs in vrijheid te mogen geven.

Willekeur en machteloosheid
Net als een heleboel andere gezinnen die dit mogen, omdat hun kinderen nooit naar school zijn geweest. Of omdat ze werden ontslagen van rechtsvervolging of een rechterlijk pardon kregen.

Helaas gaat dit alles voor ons niet op. Er is namelijk geen sprake van gelijke behandeling. Het hangt schijnbaar af van willekeur en dus van degene die voor je staat.

Show me the money
We worden nog steeds onterecht overspoeld met boetes. Terwijl we een voorwaardelijk straf hebben van twee jaar, waarvan de proeftijd nog niet voorbij is. We zijn bij verstek veroordeeld ondanks dat onze zaak uitgesteld zou worden, omdat we in cassatie waren gegaan bij de Hoge Raad. Het enige wat je dan kunt doen is een brief sturen die helaas niet (goed) gelezen wordt. Dus wordt je boete maar weer eens verhoogd.  

Het kaartje van 2 december uit mijn adventskalender past goed bij vandaag. Want hoewel we denken dat we in Nederland in vrijheid leven, merk je daar de beperkingen pas van wanneer je buiten de gebaande paden loopt.

Denken jullie aan ons?

Liefs MamaNatuurlijk

*Adventskalender van Thuisgoed

22 opmerkingen :

 1. Ik denk zeker aan jullie! En ben het helemaal met je eens. Nederland staat te boek als een land van vrijheid, maar ook wij lopen alleen maar tegen regels aan. Van thuisonderwijs tot off the grid wonen. Ja, in gedachten gaan we met jullie mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies zodra je uit de pas loopt merk je dat je eigenlijk niet vrij bent. Bedankt dat je aan ons gedacht hebt. De zaak is aangehouden komt opnieuw voor in februari. Liefs

   Verwijderen
 2. Ik denk aan je. Wens je veel kracht, helderheid en rust toe om de rechter vandaag te woord te staan. Straal uit dat je gelijk hebt, je weet dat je het hebt, en het moet wel overkomen! Laat je weten hoe het is gegaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Manlief heeft het krachtig en duidelijk verwoord. Er is nog geen uitspraak gedaan, maar de zaak is aangehouden en in februari moeten we weer voorkomen. Liefs

   Verwijderen
 3. Ik denk aan jullie. Ik wist pas hoe onvrij ik werkelijk was, toen ik kinderen kreeg...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo voel ik het ook en dat voelt op dit moment heel zwaar, verdrietig en oneerlijk. Liefs

   Verwijderen
  2. Inderdaad sinds ik een kind heb en heel bewust nadenk over hoe ik de dingen wil aanpakken merk ik steeds maar weer Hoe strak we in het pak zitten hier. Eng! Jullie zijn moedig bezig. En zeker niet de enigen. Er komen steeds meer mensen bij die niet meer met het reguliere schoolsysteem mee willen. Ik hoop dat jullie elkaar vinden/gevonden hebben en samen kunnen werken.

   Verwijderen
 4. heel veel sterkte gelijk heb je, maar nu je gelijk krijgen nog, veel liefde en kracht toegewenst liefs Angela

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat krijgen is zo lastig. Zelfs nu we eenzelfde zaak aanvoeren waarin besloten is niet verder te vervolgen moeten we in februari weer voorkomen. Liefs

   Verwijderen
  2. de aanhouder wint! jullie zijn erg moedig.

   Verwijderen
 5. Wat naar zeg! Ik vind het knap hoe jullie doorzetten. Wij zijn 'gewoon' verhuisd naar België om elk gedoe te omzeilen. Succes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou soms dan denk ik daar ook over na. Verhuizen naar een land waar we gewoon in alle vrijheid thuisonderwijs kunnen geven. Lijkt me heerlijk.

   Verwijderen
 6. Lekker democratisch beleid he. Sterkte. Lijkt me vreselijk dit soort zaken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ontzettend scheef en dat is inderdaad enorm irritant. Je kunt er ook zo weinig aan doen.

   Verwijderen
 7. Als je niet kiest voor het gebaande pad, kies je zeker nooit de gemakkelijkste, maar wel uiteindelijk de rijkste weg. Heel veel succes met jullie tocht en wat fijn om te zien dat de kalender die ik ontworpen heb bij jullie goed terecht is gekomen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je lieve woorden. Zo voel ik het ook. Jouw kalender laat me elke dag weer een even stilstaan en nadenken over mezelf en de mensen om me heen. Prachtig gemaakt <3

   Verwijderen
 8. Bijzonder hoe weinig vertrouwen u heeft in ons onderwijssysteem. Het is een vak waar je voor naar school moet, de Pabo. Een ware leerkracht inspireert...het spijt me voor u dat u die nog niet hebt herkend. Want ze zijn er echt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ken gelukkig een heleboel leerkrachten die inspireren. Ik twijfel er niet aan dat er daar een heleboel van zijn.

   Daar gaat het hier ook niet om. Het gaat om de vrijheid om het onderwijs van je kind zelf vorm te mogen geven zodat het passend is.

   Verwijderen
  2. @ Anoniem. Bijzonder hoe weinig vertrouwen u heeft in thuisonderwijs. Wij zijn zelf een ware leerkracht. Het spijt me dat u ons nog niet hebt herkend! We zijn er echt!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...