donderdag 31 december 2015

Gewetensvragen en voornemens

Voordat het afscheid van het oude jaar officieel begint wil ik jullie alvast een sprankelend, betoverend en creatief nieuwjaar wensen. Zo die kun je alvast in je zak steken.

Prikkelende gewetensvragen
Zelf neem ik het oude jaar door aan de hand van deze 25 gewetensvragen van Nicole Offenberg. Met vragen als: 'Hoeveel meter ben je buiten je comfortzone geweest?', 'Wat mag er niet veranderen in het nieuwe jaar?', 'Voor wie was jij een pain in the ass?' en 'Waar en wanneer stak je je hoofd boven het maaiveld uit?'. Confronterende, hilarische en mooie vragen om jezelf te stellen. Een handige leidraad om eens op een andere manier naar het voorgaande jaar te kijken.

Natuurlijk kun je je het hele jaar door dingen voornemen, ik doe dat zelf regelmatig. Wanneer het bijvoorbeeld allemaal even niet lekker loopt zoek ik waar het knelt en bedenk wat ik kan veranderen. Maar rond deze tijd van het jaar denk ik er net nog even bewuster over na. Ook aan mijn mannen vraag ik wat zij zich het komende jaar willen voornemen.

Voornemens ik heb ze
Hoog op mijn lijstje staat 'Meer tijd voor mezelf'. Dat is er de afgelopen jaren behoorlijk bij ingeschoten. Nu zoonlief zich meer en meer losmaakt en zijn eigen pad wil bewandelen, voel ik bij mezelf die behoefte ook duidelijker. Zo mooi om te ontdekken dat dit zo natuurlijk en gelijktijdig verloopt tussen ons.

Mijn nieuwe jaar begint dan ook met een ontmoeting met een bijzondere vrouw. Zij volgt een training Geweldloos communiceren en zocht iemand om dit mee te kunnen oefenen. Zelf kan ik het goed gebruiken om mijn gevoelens, triggers en behoeften nog duidelijker te krijgen. Ook wil ik meer aandacht geven aan zelfcompassie, kwetsbaarheid en verbinding. Het komende jaar zal ik hier zeker meer over gaan schrijven.

Daarnaast won ik gisteren een ayurvedische massage! Wat een heerlijke verrassing en fijne manier om het nieuwe jaar in te gaan. Want eerlijk is eerlijk dergelijke verwenmomenten voor mezelf zijn de afgelopen jaren niet voorgekomen. Ik ga er dan ook volop van genieten.

Ik hoop dat jullie allemaal een fijne avond hebben met iedereen die je lief is en moge al jouw wensen uitkomen!

Liefs MamaNatuurlijk

*afbeelding is van Maj Linden

Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...