dinsdag 3 november 2015

Warme appelcider voor herfstige dagen

Een van onze favoriete herfstdrankjes is warme appelcider. Het ruikt heerlijk en smaakt nog beter. Je hebt het zo gemaakt en zodra het op het vuur staat verspreiden de kruidige herfstgeuren zich door het huis. De geurcombinatie appelcider, pompoensoep en een vleugje kampvuur zou van mij zo in een potje mogen met het labeltje 'De ultieme herfstgeur'.

Mijn recept voor warme appelcider
5 kruidnagels
8 korrels piment
Een paar stukjes schil van een sinaasappel (dun afgesneden)
4 stukjes steranijs
2 kaneelstokjes
Beetje nootmuskaat
Troebele appelsap uit pak of vers geperst
Optioneel: gember, ahornsiroop, een hele appel met de kruidnagels er in gestoken, stukjes citroenschil of rum.

Zo maak je het

Giet de appelsap in een pan. Ik gebruikte een kleine pan van 1,5 liter. Doe alle andere ingrediënten erbij en zet op een laag vuurtje. Laat langzaam warm worden zonder dat het kookt. Na een minuut of 10 of zodra het heet is kun je het door een zeefje in de glazen gieten. Voor het authentieke effect kun je in elk glas een kaneelstokje steken en een schijfje appel op de rand van het glas.

Ik laat alle ingrediënten vrij in de pan zwemmen, maar je kunt ze ook in een stukje kaasdoek stoppen en dit dichtbinden met kooktouw. Dan hoef je het niet door een zeefje in het glas te gieten. Ik laat het trouwens vaak wat langer dan 10 minuten op staan, gewoon omdat het zo lekker ruikt! Dit jaar deed ik voor mijn lief en mezelf een scheutje rum in ons glas. Dat was een fijne combinatie die we opdronken buiten in het donker, bij een vuurtje in de tuin.

Fijne herfst!

Liefs MamaNatuurlijk

Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...