zaterdag 7 november 2015

Sesamstraat weg?

'Pino moet blijven' schrijft Loesje. Alle andere bewoners van Sesamstraat trouwens ook vind ik. Het is voor velen een stukje jeugdsentiment en ontzettend veel kinderen kijken er graag naar.

Sentimenten en inzicht
Nu is het aspect jeugdsentiment voor mij op zich geen doorslaggevende reden om iets er maar in te houden. Vroeger was heus niet altijd alles beter en er is ook nog zoiets als ontwikkeling en voortschrijdend inzicht.

Een mooi voorbeeld is de Pieten discussie. Dat valt ook onder jeugdsentiment, is een traditie voor velen en is volgens sommigen zelfs cultureel erfgoed. Toch denk ik dat je er opnieuw naar moet kijken wanneer mensen er verdriet of ongemak door ervaren. Gelukkig geldt dit niet voor Sesamstraat.

De educatieve waarde van Sesamstraat
In dit artikel wordt uitgelegd dat Sesamstraat ook een grote educatieve waarde heeft voor veel kinderen. En zoals Meneer Aart aangeeft gaat het verdwijnen ervan ten koste van een fijn en gezellig moment tussen ouders en kinderen. Veel ouders kijken immers samen met de kinderen naar Sesamstraat.

Dat het naar een themakanaal verhuist en te bekijken is via een app is amper een alternatief te noemen. Want hoeveel kinderen kijken er dan nog naar? Ik vind het onderstaande citaat uit het artikel van Vrij Nederland erg passend.
'Een vlaag van emoties steekt op. Naast nostalgie (blijft dan niets meer hetzelfde?), verontwaardiging (een traditie van veertig jaar Sesamstraat zomaar in de prullenbak?) en egocentrische angst (is de jeugd dan definitief het ondergeschoven kindje van vergrijzend Nederland?) – begint het boos te borrelen. Nee, Sesamstraat is niet alleen maar poppentheater, waar je, als je er nog aan denkt tenminste, gezellig naartoe klikt of swipet.'
Keek jij vroeger ook Sesamstraat?

Liefs MamaNatuurlijk

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...