donderdag 5 november 2015

Kinderen en leedvermaak

Ben ik nu zo weekhartig of vinden jullie dit ook sneu? Jimmy Kimmel roept elk jaar ouders op om de kinderen te vertellen dat ze al hun Halloween snoep hebben opgegeten. En... om dit vervolgens te filmen en in te sturen!

Emotionele mishandeling?
De reacties van de kinderen variëren van ongeloof, diep verdriet en teleurstelling tot grote boosheid. Het hele spectrum komt aan bod.

Ik kan het eigenlijk niet aanzien. Het ene moment zitten de kinderen fijn te kleuren of te spelen en het volgende moment zie je de gezichtjes betrekken. Sommigen barsten direct in huilen uit, anderen ontsteken in woede. Vrijwel de meesten kunnen niet geloven dat hun ouders dat echt gedaan hebben. Maar, zo houden de ouders vol, het snoep is écht weg. Het ongeloof op die snoetjes en de realisatie dat het 'echt' is vind ik gewoon hartverscheurend. Ze zijn zo intens teleurgesteld in hun ouders. Veel ouders geven aan dat ze het hebben opgegeten toen de kinderen op bed lagen. Ik bedoel, hoe kun je ze ooit nog vertrouwen daar beneden in de huiskamer?

Verdriet als amusement
En niet alleen halen ze een gemeen grapje met ze uit, het wordt ook nog met de wereld gedeeld. Iedereen kan zien hoe de kinderen er in trappen en men lacht er massaal om. En hoewel ik me kan voorstellen dat er reacties bij zitten waar je om zou kunnen lachen, gaat het hier wel om echte mensen en echte emoties. Waarom zou je dat willen ensceneren ter vermaak van de wereld? Wil je werkelijk het verdriet van je kinderen gebruiken voor jouw amusement en 5 minutes of fame?

Kinderen en leedvermaak
Het stukje leedvermaak doet me overigens denken aan de website Asshole parents. Daar worden foto's gedeeld van boze en verdrietige kinderen die niet krijgen wat ze willen of ergens een andere verwachting van hadden. Ik kan me voorstellen dat de herkenning fijn is. We hebben allemaal weleens meegemaakt dat ondanks dat we ontzettend ons best deden kinderen toch boos werden. Ik heb ook zo mijn ervaringen met gescheurde wraps en de verkeerde kleur beker. Maar moeten die foto's er perse bij? Ze zijn gemaakt op hun mindere momenten, zoals we die allemaal wel eens hebben. Niet alleen hoef ik persoonlijk geen foto's van mezelf op die momenten, ik wil ze al helemaal niet delen met de hele wereld.

De Halloween grap van Jimmy doet het echter al vijf jaar erg goed. Ouders blijven het insturen en mensen blijven er om lachen. Zie hieronder de uitzending van 2015 en oordeel zelf.


Dat is toch gewoon hartstikke zielig!

Liefs MamaNatuurlijk

10 opmerkingen :

 1. Heel zielig inderdaad. Hoewel ik wel van een grapje houd is dit heel sneu.
  Doet mij denken aan de keer dat mijn moeder voor de grap zei dat ze zwanger was toen ik ongeveer 9 jaar was.
  of die keer dat mijn grootouders beweerden dat zij mij op hadden gegeven voor de Playbackshow
  Beide keren dikke tranen gehuild. Gelukkig werd dat destijds niet en plein public getoond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O ik kan me zo goed voorstellen hoe dat moest voelen. Voor mij vallen dit soort dingen ook niet in de categorie grapjes. Ik kan me niet voorstellen dat iemand warme herinneringen heeft aan zulke geintjes.

   Verwijderen
 2. Nee, je bent niet de enige.
  Ik heb er ook met gemengde gevoelens naar gekeken. De meeste kinderen zijn nog jong, dat moet de grond onder hun voeten wegslaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben. Dat ze zo jong zijn en nog niet kunnen begrijpen dat het misschien een grapje is vind ik extra sneu.

   Verwijderen
 3. Ik ga er niet naar kijken. Heb het 1x gezien en het is precies wat je zegt: soms is zo'n reactie wel grappig om te zien, maar de bottomline is dat je het kind willens en wetens verdriet aan doet. Woest kan ik daar om worden! (en ik hou ècht wel van een goede grap hoor!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk maar niet je mist er niets aan. Ik kan me er ook kwaad om maken.

   Verwijderen
 4. Ter meerdere eer en glorie van de volwassenen?! Het is zo ongelijkwaardig... wat leef je voor als je dit doet? Wat voor een ouder en/of volwassene wil je zijn wat wil je dat je kinderen van jou leren? Als je later ook wilt dat zij dit soort 'grappige' dingen doen tja...
  Ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ongelijkwaardig is precies wat ik ook voel. Geen mooi voorbeeld voor de kinderen helaas. Ik denk wel dat veel ouders het als onschuldig zien en er niet verder over nadenken.

   Verwijderen
 5. Ik vind het kwalijk. Een grap op zijn tijd is leuk, maar mag niet ten koste gaan van iemand. Er zijn zoveel andere manieren om plezier te maken samen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal wat je zegt, waarom moet een grap ten koste gaan van iemand. Dat is zo makkelijk.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...