woensdag 7 oktober 2015

Boekrecensie: Zomaar een straat

We lezen momenteel 'Zomaar een straat door de eeuwen heen' van Anne Millard. Of eigenlijk moet ik zeggen dat we het bekijken en bespreken.

Geschiedenis bekijken
Vanaf de jagers in de steentijd tot aan vandaag zie je hoe een straat langs de rivier verandert. Zo komen er onder andere de eerste boeren, Romeinen, Vikingen en de Middeleeuwen voorbij. De straat wordt paginagroot afgebeeld met daarin de huizen en de mensen die er wonen.

Op elke bladzijde zijn er verschillende figuren, tafereeltjes of kenmerkende bouwwerken die je in de prent kunt opzoeken. En daarnaast vind je ook overal tijdreiziger Simon terug, al moet je soms echt goed speuren!

Inspiratie en verdieping
De platen leveren hier een heleboel gespreksstof op over de geschiedenis, gewoonten en manier van leven. Want hoe maakten ze de huizen, wie zijn precies de Romeinen, wat aten de mensen, wat is een tempel en een landheer? Achterin het boek vind je een tijdslijn waar de belangrijkste gebeurtenissen op een rij gezet zijn. Leuk om samen door te nemen en te bespreken.

Je rolt gemakkelijk van het ene in het andere onderwerp en er ontstaat vanzelf vraag naar verdieping. Kortom een leuke manier om op speelse wijze een aanzet te geven om met geschiedenis aan de slag te gaan.

Liefs MamaNatuurlijk

*op deze pagina staan affiliate links

4 opmerkingen :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...