woensdag 2 september 2015

Inzamelingsactie: 'Because We Carry'

Ik las over een prachtig initiatief waar ik helemaal kippenvel van krijg. Sukha Yoga zamelt dragers en draagdoeken in voor Syrische vluchtelingen.

Vluchten naar vrede en veiligheid
De actie heet 'Because We Carry' en het doel is te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen 'veilig' en dichtbij hun moeder kunnen zijn en moeders hun armen vrij hebben om zich voort te bewegen. Want tijdens de grootste vluchtelingenstroom sinds de Tweede wereldoorlog dragen moeders hun kinderen massaal naar veilige oorden. Pakken wat je kunt dragen en vluchten naar vrede en veiligheid. 

Terwijl wij hier de draagdoek gebruiken ter bevordering van de hechting, tegen krampjes, als fijne slaapplek, omdat ze zo mooi zijn of gewoon omdat het logisch en natuurlijk voelt zijn er moeders die een doek of drager nodig hebben om hun kinderen en zichzelf in veiligheid te kunnen brengen. Om hun kindje dichtbij zich te hebben, om te kunnen ruiken aan die haartjes en dat lijfje tegen zich aan te voelen ter geruststelling.

Welke dragers en doeken?
Alle dragers en doeken zijn welkom. Inclusief de niet ergonomische. Sukha wil namelijk graag zoveel mogelijk ouders kunnen helpen. Om deze reden hebben zij besloten alle dragers aan te nemen die gedoneerd worden. Er is zelfs een draagconsulent aanwezig op Lesbos om de dragers en doeken indien gewenst te demonstreren en te assisteren. Daarbij doen zij het verzoek om alsnog de gebruiksaanwijzing (indien aanwezig) bij te sluiten en de leeftijdscategorie te vermelden. Kun jij de gebruiksaanwijzing in het Arabisch vertalen? Dan is dat helemaal geweldig!

Wie dat wil mag een foto meesturen, liefst met de drager of doek. Eventueel met een lief bericht of een groot hart. Wanneer je je email adres erbij zet kunnen ze, mits daar de mogelijkheid voor is, jou een foto sturen van de mama met jouw drager. Let er dan op dat de foto goed bevestigd is aan de drager. Dit mag vastgeniet of met een veiligheidsspeld aan het label. Met name bij de doeken is het van groot belang niet rechtstreeks in de stof te prikken. Dit beschadigd de doek en kan haar onbruikbaar maken. Maak het dus vast aan het label of desnoods aan het puntje van de doek in de zoom.

Brengen of sturen
Wil je een doek of drager doneren dan kun je deze brengen bij Sukha Yoga, Ceintuurbaan 243 op 6 september a.s.. Opsturen mag natuurlijk ook. Op de facebookpagina vind je inmiddels nog veel meer inzameladressen. Daarnaast heeft Kiind magazine aangeboden om doeken en dragers in te zamelen tijdens het Kiind festival op 19 september a.s..

Heb je geen drager of doek?
Een donatie voor het transport is ook heel erg welkom. Dat kan via: NLO8INGB0700077006 op naam van A. Smit t.a.v. "Because We Carry" Heb je zelf nog een goed idee of kun je praktische hulp aanbieden dan mag je ook mailen naar steffi@sukhayoga.nl.

Zelf ga ik de eerste mei tai (zie foto) die ik ooit kocht aanbieden. Ik wil graag wat doen en geloof dat een actie dichtbij je hart hoort te liggen zodat je je ermee kunt verbinden. Het dragen is precies dat voor mij, al vanaf het moment dat zoonlief geboren werd. Ik hoop een mede moeder te helpen in onvoorstelbaar traumatische en verdrietige omstandigheden. Ik had immers net zo goed in haar schoenen kunnen staan en wat zou ik mijn allerliefste dan graag dichtbij me willen hebben.

Liefs MamaNatuurlijk

Ps: Voor andere te doneren goederen kun je terecht bij Stichting Hulpactie Bootvluchtelingen. Ook vrijwilligers zijn daar meer dan welkom.

3 opmerkingen :

  1. Goede actie! Mooi dat het ook zo succesvol is, ik zag dat er tot nader order niet wordt ingezameld, omdat ze al aan hun inzamellimiet zitten :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt dat zag ik ook. Het is een daverend succes!

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...