vrijdag 21 augustus 2015

Samen slapen Ikea style

Was jij ook zo aangenaam verrast bij het doorbladeren van de nieuwe Ikea catalogus? Er staat een reuze familie slaapkamer in. Wat ziet dat er gezellig uit! Zoonlief heeft ook heel lang bij ons geslapen. Wij gebruikten zelf als co-sleeper het Ikea bedje Gulliver, omdat we graag een wit bedje wilden. Maar er is nog een goedkopere, de Sniglar. Je laat de zijkant van het bedje er af en hoppa, je hebt een diy co-sleeper.

In de catalogus staat dat kinderen op de een of andere manier toch wel in je bed terecht komen. Dus waarom dat niet als uitgangspunt nemen? Dan slapen de kinderen en jijzelf veel beter aldus Ikea. Dat ben ik helemaal met ze eens.

Liefs MamaNatuurlijk

Interessante links
*Je baby bij je in bed
*Veilig samen slapen
*Het boek Slapen met je baby, Ned. vertaling van het boek van James J. McKenna


10 opmerkingen :

 1. En later is het leuk om als een bankje te gebruiken, hier slaapt de middelste nog steeds bij mama (maar jah er is hier ook geen partner, denk dat het dan makkelijker gaat) in het grote bed, en de kleinste af en toe als hij echt even lichaamswarmte en liefde van mama extra nodig heeft.

  Dank voor uw blog weer

  Groetjes
  RUby

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip!
   Met een volwassene minder is het inderdaad nog makkelijker samen slapen. Dan heb je nog meer ruimte.

   Verwijderen
 2. Oh wat leuk, ja dat zou onze keuze ook zijn. Lijkt me fijner dan je kindje op een kamer ver weg van jouw te leggen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vonden wij ook. Voelt logisch en natuurlijk.

   Verwijderen
 3. Er lijkt meer draagvlak voor te komen. Het zal de tijdgeest zijn.
  Zelf kon ik er niet goed tegen, de kinderen op de kamer. Ik werd er overalert van. Hoorde elk zuchtje en kreuntje. We hadden allemaal meer rust met hen op een aparte kamer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hoort en leest het inderdaad steeds meer. Er is ook meer informatie over te vinden en past helemaal binnen het natuurlijk ouderschap wat steeds bekender wordt.

   Verwijderen
 4. Onze kinderen hebben het eerste jaar ook altijd bij ons op de kamer geslapen. Ons jongste zoontje van vier slaapt nu ook nog heel vaak bij ons omdat hij angstig is 's nachts. We zouden het wel willen afbouwen omdat we toch zelf daardoor een pak slechter slapen, maar het is niet simpel...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee dat kan ik me voorstellen. Het voelt voor veel kinderen zo fijn om dicht bij de ouders te zijn. Misschien is een bedje naast jullie bed een optie? Dan heeft iedereen wat meer ruimte en ben je toch dichtbij.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...