woensdag 1 juli 2015

Verkoelende ijsthee

Met het warme weer is het belangrijk om goed te drinken. Onze favorieten zijn momenteel onze zelfgemaakte vlierbloesemlimonade en verkoelende ijsthee. IJsthee kun je gemakkelijk zelf maken. Er is een snelle variant en eentje die wat meer voorbereiding vraagt. Allereerst de snelle methode.

Zo maak je het snel
Kook een liter water, kies een thee en zet deze in een grote kan. Voeg als je dat lekker vindt honing toe. Haal het zakje eruit en voeg fruit, citroen, gember en/of kruiden zoals munt toe. Laat de thee afkoelen in de koelkast en doe er ijsblokjes bij wanneer je het serveert.

Wanneer je meer tijd hebt
Heb je meer tijd dan kies je voor de koude en meer smaakvolle methode. Neem een liter koud water en kies je thee. Voeg eventueel honing toe. Laat de thee een nachtje trekken in de koelkast. Voeg de volgende dag fruit, citroen, gember en/of kruiden toe. Serveer weer met ijsklontjes.

Je kunt eindeloos variëren zowel met theesoorten als met fruit en kruiden. Ik maakte de thee op de foto met de Roodkapje thee van Piramide, frambozen, aardbeien, nectarine en ananasmunt. Ik voegde ook wat honing toe. Zo komen wij de hittegolf wel door.

Liefs MamaNatuurlijk

Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...