donderdag 23 juli 2015

Vakantietijd

Het is de tweede week van de zomervakantie hier bij ons. De scholen zijn dicht, de bibliotheek is dicht en alle clubjes hebben het seizoen met feestelijkheden afgesloten.

Druk, druk, druk
Voor de meeste mensen breekt er een tijd aan van uitjes, op vakantie gaan en tijd doorbrengen met de kinderen. Wij doen al deze dingen juist liever niet tijdens schoolvakanties. Want de rijen in pretparken zijn groot en in musea is het druk. Op vakantie gaan we nu niet, want in het hoogseizoen is het druk én duur. Natuurlijk hebben de vriendjes van zoonlief nu meer tijd om af te spreken. Maar dat geldt alleen voor de degenen die naar school gaan. Zijn thuisonderwijs vriendjes hebben het hele jaar door net zoveel tijd als hij om af te spreken.

Ik zeg weleens tegen mensen dat we enerzijds nooit vakantie hebben en anderzijds altijd. Want het hele jaar door doen we leuke uitjes, logeerpartijtjes en vakantie-achtige dingen. En tijdens de meeste schoolvakanties gaan we gewoon door met onze thuisonderwijsactiviteiten binnenshuis. Maar stoppen wanneer iets leuks zoals een speelafspraak of uitje zich aandient.

Ritme en regelmaat
De lange, lange zomervakantie is een beetje een saaie tijd voor mij. De vaste momenten waar ik de rest van de week alles omheen organiseer zijn weg. Vorig jaar voelde ik me een beetje ontheemd, zonder dat ik begreep waardoor het kwam. Tot een vriendin me erop wees dat mijn ritme weggevallen was. De vrijheid om in alle rust een museum of speeltuin te bezoeken, de gezelligheid van onze homelearners groep en het wekelijkse tochtje naar de bibliotheek. Ze sloeg met haar observatie de spijker op zijn kop, ik voelde het kwartje bijna vallen.

Vakantieplanning
Dit jaar pak ik het daarom anders aan. Twee weken lang houden we vakantie. We gaan helemaal geen onderwijsgerelateerde dingen (proberen te) doen. Ik heb extra veel boeken voor mezelf geleend bij de bieb en wat must see filmpjes klaar staan. Verder gaan we lanterfanten, aanrommelen en ons vervelen. Het scheelt denk ik ook dat zoonlief dit jaar wat verder alleen het dorp in kan om met vriendjes te spelen.

Er zitten een aantal leuke afspraken en uitjes in de planning om naar uit te kijken. Voor mijzelf, voor zoonlief en voor ons drietjes. En we gaan zoals elk jaar kamperen met andere thuisonderwijzers. We verblijven in een groene oase van rust, waardoor je helemaal niet doorhebt dat het zomervakantie is. Ik ben benieuwd hoe het dit jaar gaat voelen.

Wat doen jullie tijdens de vakantie?

Liefs MamaNatuurlijk

2 opmerkingen :

 1. Wij gaan lekker kamperen in Nederland. Op de Veluwe, waar ze aan de camping een Oerrbos hebben. Lijkt me erg leuk voor ons manneke.
  Ik had graag verder weg willen gaan ( Zuid Frankrijk ) maar twee dagen in de auto zag ons manneke niet zitten. En ook manlief wilde niet graag ver rijden. Voordeel is wel dat je minder geld uitgeeft aan reizen en je dus was geld overhoudt om leuke dingen in Nederland te gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O dat klinkt heerlijk zo'n Oerrbos. En inderdaad leuke uitjes in Nederland zijn ook erg leuk. Wij hebben nog lang niet alles ontdekt en gedaan hier. Fijne vakantie alvast!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...