woensdag 13 mei 2015

Geanimeerde kunst

Twee prachtig gemaakte animatie films voor kinderen én volwassenen. Voor de allerkleinsten misschien niet zo geschikt, zeker de tweede niet. Maar daar ben ik wellicht wat strikt in.

Song of the sea keken wij pasgeleden en we hebben ervan genoten. Ik raakte helemaal geïnspireerd door de kleuren en vormen. Het is eigenlijk geanimeerde kunst.

De natuur wordt zo mooi weergegeven dat je bijna gelooft (en stiekem hoopt) dat al die wezentjes echt bestaan. Mooie Ierse folklore met Keltische kunstvormen. Ook de muziek vond ik zo ontroerend. Song of the sea ontving terecht heel veel nominaties en kreeg zelfs een 8,3 op IMDb.

The secret of kells gaan we dit weekend kijken. Ik ben benieuwd wat zoonlief ervan vindt.

Liefs MamaNatuurlijk


2 opmerkingen :

 1. Hoi MamaNatuurlijk,

  Nog even een vraagje over deze twee films (inderdaad lijkt me trouwens de tweede ook too much voor mijn dochter van bijna vijf): is het alleen in Engels verkrijgbaar? En vind je zoontje dat niet erg? Of kan hij al wat Engels?

  Inderdaad nl prachtig!!

  Groetjes Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De tweede is inderdaad te eng, zeker voor vijf. Het stuk over de Noormannen kan best spannend zijn voor kleine kinderen. Zoonlief (7) vond het niet te eng, hij geeft dat gelukkig heel goed aan. Zodra hij het te eng vindt wil hij dat ik het uitzet. Ik heb het tijdens de film wel voor de zekerheid gevraagd.

   Ik heb het alleen nog maar (online) in het Engels gevonden. Er is volgens mij nog geen Nederlands gesproken DVD. Ik denk dat dit wel binnenkort komt, omdat het in de bioscoop wel in het Nederlands heeft gedraaid.

   Zoonlief spreekt/begrijpt nog niet alles in het Engels maar we laten hem soms wel Engelse films zien om meer aan de taal te wennen. Belangrijke stukken leg ik dan uit. In september start hij met Engelse les waar hij heel veel zin in heeft want hij wil het graag leren.

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...