vrijdag 15 mei 2015

Food Revolution Day

Terwijl de ene helft van de wereldbevolking veel te weinig heeft, kampt de andere helft met overgewicht. Daarbij hebben we in onze westerse wereld zelfs het probleem dat mensen te zwaar zijn én ondervoed. Puur omdat ze te weinig voedingsstoffen binnenkrijgen.

Vandaag is het Food Revolution Day! Jamie Oliver wil dat alle scholen praktische voedingsleer opnemen in hun curriculum. Zodat kinderen weten wat ze eten, hoe ze gezonde voeding kunnen klaarmaken en dit straks kunnen doorgeven aan hun kinderen.

En dat is hard nodig want veel kinderen weten niet hoe je een gezonde, simpele maaltijd klaarmaakt. Wat vergeten groenten zijn. Wat er precies zo ongezond is aan fastfood. Waar het eten eigenlijk vandaan komt. Hoeveel en wat je lichaam nodig heeft om te kunnen groeien en functioneren. Of wat het verschil is tussen de bio-industrie en biologisch. Voedingslessen kunnen hier verandering in brengen.

Het is Jamie's doel dat scholen over de hele wereld dit gaan oppakken en hij roept alle G20 landen op om mee te doen. In Finland, Engeland, Mexico, Brazilië en Japan is het al onderdeel van het lesprogramma. Nu nog in Nederland!

Om dit initiatief te steunen kun je hier de petitie tekenen. En kijk en luister ook naar zijn toffe Food Revolution song hieronder.

Liefs MamaNatuurlijk

*foto is van Food Revolution Day

2 opmerkingen :

 1. Mooi initiatief!
  Zijn er ook voorbeelden, hoe je bv in de klas van je kind een lesje kan geven?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier kun je informatie vinden voor scholen en leerkrachten: http://www.foodrevolutionday.com/schools/#b031eLm8WFCgekT1.97

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...