dinsdag 26 mei 2015

10 Food Confessions

Mensen denken soms dat wanneer je gezonde voeding hoog in het vaandel hebt staan, je ook altijd gezond eet. Zo excuseerde een vriendin zich eens voor de chocolade hagelslag op haar tafel. Ik denk juist 'Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen'. Want volgens mij zondigt iedereen weleens. Op haar blog zag ik een leuke tag over eten en bekentenissen. Dus bij deze mijn food confessions. Ook om te voorkomen dat iedereen de chocolade hagelslag in de kast laat staan als ik langskom. 

 1. Ik eet dus graag chocoladehagelslag op mijn brood. Liefst melkchocolade. Vroeger had ik een rechthoekig koekblik waar ik het in bewaarde. Puur voor het gemak en omdat mijn merk alleen verkocht werd in zakjes. Hoe werkt dat dan vraag je? Brood besmeren met boter, in het koekblik leggen, aandrukken en klaar! Toen zoonlief geboren werd wilde ik het goede voorbeeld geven en heb ik het jarenlang niet gegeten. Nu hij het kent eet ik het wel weer en hij eigenlijk nooit.
 2. Mijn favoriete drankje 's avonds is earl grey thee met melk en (een beetje) suiker. Ja, echt waar mensen ik drink suiker! In het weekend soms overdag en wanneer mijn liefste vrij heeft nog vaker. Dan moet ik zelfs weer even afkicken daarvan. Lees: hoofdpijn. Maar het kan nog erger. Want chai latte is mijn andere favoriet. En ja, daar zit ook suiker in. En nee, die maak ik (meestal) niet zelf die komt uit, o gruwel, een cupje. 
 3. Ik ben dol op gegrilde kip van het spit. Helaas de rest van mijn gezin niet. Dus eet ik het niet zo vaak, omdat het eigenlijk teveel is. 
 4. Ik hou niet van ontbijt op bed, want ik slaap niet graag tussen kruimeltjes.
 5. Mijn verwen ontbijtgerecht is havermout pancakes met maple syrup en gebakken banaan.
 6. Mijn favoriete groenten (culinair gezien dan, maar stiekem een vrucht) zijn tomaten. Het maakt niet uit wat je ermee doet. Ik lust het! Favoriet: de tomaten risotto die mijn liefste maakt. 
 7. Bij mijn ontbijt drink ik het liefst vers geperste sinaasappelsap en dan bij voorkeur lekkere zure. Soms doe ik er zelfs een citroen door voor het zure effect.
 8. Ik lust he-le-maal geen koffie. Maakt niet uit hoe je het maakt. Heb het echt geprobeerd, omdat het me zo gezellig leek. Maar nee dank je. 
 9. Zomerfruit kan ik met bakken tegelijk op. Alleen jammer dat het zo duur is. Daarom gaan we ook dit jaar weer naar de pluktuin om flink in te slaan.
 10. Ik eet graag seizoensgebonden gerechten. Vanuit ecologisch oogpunt, maar ook vanwege het traditionele en nostalgische aspect. Bepaalde gerechten eet ik dus af en toe. Gelukkig vond ik een heerlijk recept voor stoofpot met een zomers tintje, zodat ik een beetje kan smokkelen. Want ik ben dol op stoofpotjes.
Liefs MamaNatuurlijk

12 opmerkingen :

 1. Dat is nu eens het ideale lijstje voor mensen die van plan zijn jou uit te nodigen ;)

  Alles wat jij super graag eet mag ik niet eten, geen fruitsap, geen pitvruchten... Maar die tomaten, hier gaat er geen dag voorbij zonder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja zo kun je het ook zien. Wat vind jij dan erg lekker? Misschien tijd voor 10 Food Confessions van jou? ;-)

   Verwijderen
 2. Ik ben dol op chocolade paashazen. Om die te compenseren loop ik dagelijks hard.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke tag. Helemaal gelijk en niemand is daarin perfect. Mag ik 'm overnemen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk! 'Gewoon wat een studentje 's avonds eet' vind het wel erg leuk als je linkt naar haar blog. En naar de mijne linken mag ook altijd.

   Verwijderen
 4. hmm, leuk lijstje, nu alleen nog een blogje met het recept van die tomaten risotto ;-)
  die klinkt namelijk lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke tag. Misschien ook wel handig om het te vertellen, anders gaan mensen jou ter verantwoording roepen. 'ja, maar jij bent toch niet van de suiker?'

  Waar ik momenteel een zwak voor heb ik is max havelaar hagelslag op een bruine tijger boterham. En de chocola omhulde oreo's.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mensen zien het inderdaad niet zoveel. Maar ik lust het best ;-)

   O die oreo's ken ik nog niet!

   Verwijderen
 6. Leuk! Als de hagelslag maar Fairtrade is?! Enneh ik houd ook niet van kruimels in mijn bed (vooral lief niet) maar de kinderen houden wel van hun ontbijt in ons bed! (geen hagelslag in bed!!!)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...