dinsdag 28 april 2015

Koningsdag vondsten

Gisteren was het weer zover: Koningsdag! Zoals elk jaar stond ik weer om 7.00 uur met mijn tas en lijstje bij het eerste kleedje. Al vond ik dit jaar niet zo heel veel van mijn lijstje. Twee dingen om precies te zijn. Lego en seizoensspulletjes. Er lag ook wat minder leek het wel. Dat komt denk ik door het ontstaan van steeds meer koopjesgroepen op Facebook. Je hoeft niet meer te wachten tot Koningsdag. Je kunt elke dag van de week je overtollige spullen aanbieden. Is Marktplaats een beetje voor wat grotere of speciale spullen op de koopjeshoeken worden ook heel veel kleine dingetjes aangeboden. Typisch Koningsdag materiaal dus.

Gelukkig vonden we nog genoeg. Voor zoonlief een doosje Lego Creator, klokkijk spel, puzzelbal van de aarde die licht geeft in het donker, een mooie blouse, longsleeve en twee T-shirts en het geweldige boek Een heel kleine geschiedenis van bijna alles. Zelf kocht hij het spel Lego creationary en kreeg van Oma nog Lego Racers nieuw in de doos.

Voor onszelf kochten we een rieten mandje, het boek Het jaar rond van Rie Cramer, een grote cafetiere, een mooie afdekschaal van metaal en gaas voor wanneer we buiten eten en twee prachtige haken in de vorm van een hert. Mijn zusje vond voor ons nog een koffie aanstamper.

En niet op de foto maar wel een héle fijne vondst was deze Weber barbecue voor €1,- in plaats van €100,-!

Wat hebben jullie gescoord?

Liefs MamaNatuurlijk
 
 


*op deze pagina staan affiliate links

10 opmerkingen :

 1. Dat vind ik niet zo netjes van je. Zeggen dat je een Weber gescoord hebt en dan zogenaamd een plaatje plakken En als de lezer er op klikt, krijg jij geld zeker. Dit is misleiding en absoluut niet integer. Erg listig. Mij ben je in ieder geval kwijt als lezer. Ik hoop dat je geniet van deze manier van geld verdienen. Bah.
  Vera

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waar zie je een plaatje? Of bedoel je misschien een link? Het lijkt me nogal duidelijk dat een link van een tweedehands artikel gekocht op Koningsdag niet leidt naar de website van het kleedje waar ik het kocht.

   De barbecue moet nog schoongemaakt worden en zit momenteel in de bananendoos waarin ik hem kocht. Zodra we ermee gaan barbecuen zal ik hem zeker showen op mijn blog, zoals ik altijd doe met dingen waar ik blij mee ben. Of twijfel je of ik de Weber echt gekocht heb? Ik vond het juist zo tof dat ik er maar €1,- voor heb betaald terwijl hij nieuw €100,- is. Of dat nu echt reclame is voor een bedrijf kun je je afvragen.

   De link staat er enerzijds als voorbeeld, zodat ik kan laten zien welke ik precies heb gevonden. En ja sinds kort verdien ik er wat mee mocht iemand iets bestellen via de link. Daar is niets listig aan, want het staat onder elk bericht waarin dergelijke links staan en duidelijk in mijn disclaimer. Daar kun je ook vinden hoe het werkt. Bovendien kun je aan de link zien dat het een affiliate link is. Had ik deze barbecue twee maanden geleden gevonden dan had ik precies dezelfde link geplaatst, alleen zou ik er dan zeker weten niets aan verdienen. En nu heel misschien wel. Waarbij we het overigens over eurocenten hebben.

   Ik heb ja-ren-lang gratis en voor niets links, tips, uitjes, speelgoed en andere leuke producten en diensten gedeeld (minus de meeste boekenlinks). Inclusief de gratis te downloaden Bosbingo en ZeeZoekKaart waar mijn man tijd in heeft gestopt. Ook betaal ik voor het in de lucht houden van deze website. Ik zie niet in waarom ik er niet iets aan zou mogen verdienen? Aan het kopje Adverteren & Disclaimer kun je zien dat dit niet alleen maar een soort dagboek blog is over ons dagelijks leven. Alle tijd die ik hieraan besteed, en dat is meer dan je misschien denkt, is tijd die ik niet besteed aan mijn gezin. Daar mag wat mij betreft best iets tegenover staan.

   Listig en misleiding zou het zijn wanneer ik er geen melding van maakte en geen disclaimer op mijn site zou plaatsen.

   Jammer dat je zulke beladen termen gebruikt zonder even goed te lezen en je er in te verdiepen voordat je publiekelijk een reactie plaatst. En dan ook nog enigszins anoniem. Over openheid en integriteit gesproken...

   Verwijderen
 2. Er staat toch helder dat in bovenstaand stukje affiliate links staan? Niks misleidends of listigs aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Hanneke ik probeer juist zo transparant mogelijk te zijn.

   Verwijderen
 3. Goed om even te reageren, je blogtips inspireert enorm en daar ben ik blij mee.
  Ga vooral door!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ga vooral door met bloggen en met tips geven. Mij inspireert het. En ach, als je er wat geld aan verdiend, prima toch. Mij ben je als lezer zeker niet kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je doet niets verkeerd, laat maar kletsen. Wat heb je toch een hoop vervelende mensen in de wereld. Gelukkig zijn er ook veel weldenkende mensen ;-)
  Groetjes, Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sommige mensen kijken naar wat ze willen zien. Ik blijf hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...