donderdag 30 april 2015

Beebox

Met Pasen struinden we tijdens een uitje langs een aantal stands met streekproducten. Een daarvan was de Beebox en van hun verhaal werd ik direct enthousiast.

Streekproducten
Beebox vult een krat met biologische streekproducten, waarvan je drie gezonde en lekkere maaltijden kunt koken. Afwisselend met vlees of vis. Daarnaast zit er o.a. fruit, een zuivelproduct, brood en sap in. Nu hoor ik je bijna denken 'Dat is niet nieuw, waar word je nou zo blij van?'. Nou lees maar.

Biologisch én lokaal
Een van de zaken waar ik altijd een afweging tussen probeer te maken is biologisch versus lokaal. Ik wil biologisch eten. Maar biologische producten uit het buitenland vergroten je ecologische voetafdruk wanneer ze worden ingevlogen. Bovendien steun ik juist graag lokale initiatieven en vind ik het een fijne gedachte dat ik voedsel eet uit mijn omgeving.

Bij Beebox combineren ze bio met lokaal en maken er een fijn pakket van. De afkomst van elk product wordt op de website vermeld, zodat je precies kunt zien waar het vandaan komt. Zo leuk om te lezen dat Ron van Dijk uit Utrecht onze tomaten, aubergine en paprika heeft gekweekt. Hier kun je zelfs nog wat achtergrond over hem en zijn bedrijf vinden. Dat maakt het een stuk persoonlijker. Ook de (vaste) bezorger neemt de tijd om zich voor te stellen en een praatje te maken. Daarnaast krijgt de boer een eerlijke prijs wat ik ook belangrijk vind. Terwijl ze toch goedkoper zijn dan de supermarkt. En dat laatste is ook wel prettig natuurlijk.

Wat zit er in de box?
Vorige week ontvingen we de box voor het eerst. En wat zag het er goed uit! Er zaten ingrediënten in voor pasta met salsa di melanzane, raapsteelen/asian salade/radijsjes stamppot met rundervinken en pizzabroodjes met salade. Daarnaast waren er eieren, peren en vers sap. En dat allemaal uit onze directe omgeving. Het was lekker én gemakkelijk te maken. Je kunt ook zelf een lekker recept verzinnen. Want de hoeveelheden zijn namelijk wel enigszins afgestemd, maar bieden voldoende ruimte voor eigen creativiteit.

Verheugen en verlekkeren
Onze box is voor twee personen en zoonlief eet daar gemakkelijk van mee. We kozen voor om de week, want dat kan ook gewoon. Voordat de box bezorgd wordt krijg je een mail met de inhoud en recepten voor die week. Dan kun je je alvast verlekkeren!

Wij zijn heel erg tevreden en kunnen eigenlijk niet wachten tot volgende week. Ik ben benieuwd met welke producten en recepten we nu weer verwend zullen worden.

Liefs MamaNatuurlijk

*op deze pagina staan affiliate links

4 opmerkingen :

 1. Lijkt me erg fijn en makkelijk. Goed dat ze lokale produkten aanbieden. Helaas nog niet in onze buurt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O jammer. Maar wellicht komt dat nog want ze breiden steeds verder uit.

   Verwijderen
 2. Wat een mooi idee, helaas haak ik wel af omdat er vlees en vis bij zit :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze hebben ook een box zonder vlees of vis! De basisbox als het ware.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...