vrijdag 6 maart 2015

Lekkere ontdekkingen op de Huishoudbeurs

Samen met mijn vriendinnetje was ik ook dit jaar weer op de Huishoudbeurs te vinden. Gezellig langs de standjes slenteren, veel kletsen, samen lunchen en natuurlijk nieuwe producten spotten.


Ons kaartje gaf ook toegang tot de Negenmaandenbeurs en het Azië Pasar Malam Festival dus daar wipten we ook even binnen. Er waren dit jaar veel groene stands. Sommigen stonden geclusterd zoals op de Negenmaandenbeurs met prachtige producten. Eco en bio wint steeds meer terrein.

Ecofabulous
Zo kon je bij Ecover een pakket met schoonmaakmiddelen winnen. Het pakket ging helaas aan mijn neus voorbij, maar iedereen kreeg als troostprijs een fles afwasmiddel met citroen en aloë vera. Op het Pasar Malam festival kocht ik heerlijke spekkoek pandan en een bapao. Hmmm... heerlijk.   

Hartig hapje
Bij De Worstenkoning kocht ik drie heerlijke Franse worsten in de smaken naturel, ree en tomaat. Op vakantie in Frankrijk had ik daar zo van genoten afgelopen zomer. Inmiddels hebben we er al twee geproefd en ze zijn meer dan heerlijk! Met recht de koning van de worsten. 's Avonds met een glas rosé erbij wanen PapaNatuurlijk en ik ons weer even in Frankrijk. Ik vond het eventjes jammer dat ik er niet meer had gekocht. Ze verkopen namelijk ook boerenmetworsten en Spaanse worsten die ik ook nog wel wilde proeven. Maar gelukkig hebben ze een webshop met op dit moment een leuke aanbieding: 3 Franse of Spaanse worsten voor €10,-.

Chocolade
Ik liet me verleiden tot een stukje jeugdsentiment bij de stand van Koetjesrepen. Deze kreeg ik vroeger bij Opa en Oma. Ik nam ze mee voor zoonlief die ze erg lekker vond en smikkelde er zelf ook van. Sinds 2013 draagt Koetjesreep het UTZ certificaat. UTZ is een keurmerk voor duurzaam geproduceerde koffie, cacao en thee en staat voor duurzame landbouw met betere kansen voor boeren, hun families en onze planeet wat ik een fijne ontwikkeling vind. Voor mezelf kocht ik bij Lifefood een organic raw chocolate bar. Verwennerijtje voor bij de thee. Het was wel even lastig kiezen uit de verschillende repen. Ze waren allemaal zo lekker. Ik koos uiteindelijk voor cashew.  

Zomers drankje
Mijn laatste heerlijke ontdekking is het nieuwe Deense drankje Heavenly Cider van Mokaï Cult met vlierbloesem. Prachtige fles met sprankelende inhoud. Behalve rosé en rosé bier in de zomer drink ik geen alcohol. Voornamelijk omdat ik niet zo goed weet wat lekker is. En om dan zomaar een fles te kopen of een cocktail te bestellen zonder te weten of het smaakt? Op de huishoudbeurs is er echter een speciale drankjeshoek, waar je allerlei nieuwe drankjes en bekende cocktails kan proeven. Fijn! Mokaï vond ik wel erg lekker dus nam ik een fles mee. Ik verwacht dat dit mijn nieuwe zomer drankje wordt. Sinds deze maand kun je de vlierbloesem variant kopen bij de slijter.

Liefs MamaNatuurlijk

*dit artikel is gesponsord

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...