maandag 9 maart 2015

Een eerste blik....

Van Albert Heijn mocht ik alvast een eerste blik werpen op het vernieuwde kookboek Het gezonde basis kookboek Opperdepop.

Splinternieuw
Ze stuurden het letterlijk in een blik met leuke koelkastmagneten erop. De allereerste Opperdepop staat hier ook in de kast. Inmiddels is deze niet meer verkrijgbaar. Ik kreeg of kocht het toen ik zwanger was van zoonlief. Gelukkig ligt vanaf vandaag de splinternieuwe Opperdepop in de winkel.

Het heeft een volledige make-over ondergaan. De vormgeving is hip en kleurrijk. Mooie foto's van heerlijke gerechten. Die echt niet alleen voor kinderen zijn. Ik kreeg spontaan trek tijdens het doornemen van de recepten. Het boek begint met tips voor een gevarieerde en gezonde voeding. De volgende hoofdstukken zijn ingedeeld op leeftijd. Met als lekkere afsluiter traktaties en feesteten. Naast hoofdmaaltijden staan er smoothies, shakes, toetjes, snacks en lekkere lunch-broodtrommel recepten. Een fijn kookboek dus, voor alle ouders.

Gezond eten
Voor de geboorte van zoonlief verdiepte ik me al in gezond eten, want dat begint immers al tijdens de zwangerschap. Onze voorkeur gaat uit naar puur en vooral lekker eten. En dat kan alleen wanneer je het zelf vers maakt. In eerste instantie boden we alles los aan. Dé manier om een smaak echt goed te leren kennen. We pureerden niet, maar gaven het gewoon zo. Daarnaast boden we het een paar keer achter elkaar aan om zeker te zijn dat er geen sprake van een allergie was. Bovendien om een smaak echt te waarderen geldt echt dat meerdere keren proeven pas zekerheid geeft of ze het lusten of niet.

Alles proeven
Onze zoon lust ontzettend veel en proeft alles. Of dat nu komt omdat ik zo gevarieerd at tijdens de zwangerschap. Of omdat we hem werkelijk alle soorten groenten en fruit hebben gegeven, van populaire tot vergeten. Zelf denk ik graag dat we zo lekker kunnen koken. De waarheid ligt waarschijnlijk veel simpeler. Eten is bij ons altijd genieten. We hebben nooit gezegd dat het toetje pas kwam zodra het bord leeg was, of hoeveel hapjes hij moest eten.

Wel vroegen we hem om alles te proeven en spraken we met hem over gezonde voeding en het belang van hiervan voor je lichaam. We startten een mini moestuin en nodigden hem uit om mee te koken. Natuurlijk hadden ook wij wel eens kromme tenen wanneer hij periodes weinig at. Dat probeerden we naast ons neer te leggen en vertrouwen te hebben in hem en zijn oordeel over hoeveel hij nodig had. En het is allemaal goed gekomen. Eten is hier een feestje en hij kookt nog steeds graag samen met ons.

Ik wens jullie allemaal veel kookplezier! 

Liefs MamaNatuurlijk

*dit artikel is gesponsord


 


   

6 opmerkingen :

 1. Wat ziet die er schattig uit, nu nog een vegetarische :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er staan ook vega recepten in!

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen
 2. Het ziet er in ieder geval heel aantrekkelijk uit! Dank voor de review.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toppie! Leuk boek ook en fijn dat ze je gevraagd hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...