donderdag 19 maart 2015

De nieuwe kast

Ikea heeft de kasten uit de Kallax serie van ontwerper Tord Björklund voorzien van nieuwe kleurtjes.

Groen
Zo zijn ze nu onder andere verkrijgbaar in lichtroze en lichtgroen. Het is deze laatste die helemaal past bij ons kleurenpalet. We hebben in de huiskamer een basis van grijs en wit met als accentkleur verschillende tinten groen. Groen past altijd bij elkaar. Met misschien een uitzondering op het appeltjesgroen wat je een paar jaar terug veel zag.

Roomdivider
Het lichtgroen neigt in het echt meer naar mint. In die kleur heb ik al een honeycomb en waaier aan het plafond hangen. Perfecte match dus. PapaNatuurlijk was zo lief om de kast dezelfde avond nog te halen. We hebben Kallax een paar keer door de kamer geschoven om te zien waar hij nu het beste past. Uiteindelijk werd het tegen de zijkant van de bank als een roomdivider.

En al ging het in eerste instantie om de kleur hij is ook erg praktisch. Eindelijk kan er een deel van de boeken weer naar beneden. Dat waren er nog best veel aangezien de kast open is en je de boeken aan beide kanten kwijt kunt. Ze staan dan als het ware tegen elkaar aan. Onderin staan de Grimm's dieren en regenboog mooi geëtaleerd. De kers op de taart is voor mij dat we een paar fotoboeken in de kast hebben gezet. Een heerlijke trip down memory lane. Met als bonus dat ik niet eerst naar zolder hoef te lopen om ze in te kijken.

Groupies
Samen met mij blijken een heleboel mensen wereldwijd dit een handige kast te vinden. Hij behoort toe aan de klassieke serie Expedit die vorig jaar is omgedoopt tot Kallax. Hierdoor ontstond er in eerste instantie paniek onder Expedit-groupies, die bang waren dat de functionaliteit zou veranderen. Gelukkig blijkt de kast qua inhoud hetzelfde te zijn gebleven, wat goed nieuws is voor vinylliefhebbers, want platen passen er precies in. Ook kunnen de oude Expedit opbergsystemen nog steeds gebruikt worden. Ikea heeft in 2014 zelfs een toelichting geplaatst op de website om fans gerust te stellen. De reden voor de verandering is dat ze voor het nieuwe model minder hout nodig hebben, wat beter is voor het milieu en zorgt voor een efficiënter transport.

Hacks
De Expedit of eigenlijk nu dus Kallax heeft tot vele Ikea Hacks geïnspireerd. Zie hier tien prachtige hacks als een soort ode aan de Expedit of deze Expedit Pinterest pagina. Er is zelfs een facebookpagina voor de diehard Ikea hackers die het Expedit/Kallax niveau overstegen zijn. Ik overweeg nu ook om de kast te hacken. Alleen nog even bedenken hoe.

Wat heb jij weleens gehackt?

Liefs MamaNatuurlijk

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...