maandag 9 februari 2015

Willy Wonka feest

Zoonlief is sinds het kijken van Sjakie en de chocoladefabriek dol op het verhaal. Het luisterboek is helemaal grijs gedraaid en hij kan hele stukken citeren. Het lag dus voor de hand dat dit het thema zou worden van zijn verjaardagsfeest.

Dus maakte PapaNatuurlijk weer een geweldige uitnodiging: een spelletje waarbij je een gouden toegangskaart moest zien te vinden in de chocoladerivier van de fabriek. Zoonlief had hij ter gelegenheid in de Willy Wonka wereld erbij gephotoshopt. 

Van Anna bood weer aan om lekkere taarten te maken. Daar zeiden wij natuurlijk geen nee tegen! Ook zij werd helemaal blij van dit thema. Samen brainstormden we over al het lekkers. Zo kwam er een Sjakie's chocoladetaart, Veruca's notentaart, Violet's bosbessentaart, een toverballentaart, kersentaart, appelkruimeltaarten en natuurlijk verschillende chocoladetaarten. Mini bapao's (gekleurd met bietensap en saffraan) werden omgedoopt tot reuze toverballen en er waren heuse oempaloempia's waar zelfs ook wat chocolade in zat.

Een chocoladefontein werd neergezet als verwijzing naar de bekende chocoladewaterval. De kinderen konden erin dippen met soepstengels en lange vingers. Buiten konden marshmallows boven een vuurtje geroosterd worden. Zoonlief vond het geweldig en genoot met volle teugen van het bezoek en al het lekkers.

Liefs MamaNatuurlijk

(Nu hoor ik sommigen van jullie denken:"Héé maar jullie zijn toch zo van het gezonde?" Dat klopt over het algemeen eten we hier heel gezond en verantwoord. Een jongetje van zeven blijft echter een jongetje van zeven en die weten inmiddels ook wel wat er allemaal voor lekkers is. Dus sinds een paar jaar laten we het op zijn verjaardag gaan. En dan zul je natuurlijk altijd zien dat hij amper een stukje taart op heeft, omdat hij gewoon veel te druk is met zijn bezoek!) 
8 opmerkingen :

 1. okay bijkomen van de suiker maar het was vast een super geslaagd feestje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ons bezoek wel denk ik ;-) Zoonlief heeft voornamelijk gespeeld. Al hebben we wel wat taart voor hem bewaard natuurlijk. Het was inderdaad super geslaagd!

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super leuk idee! In mei word onze dochter 7, zijn al aan het bedenken wat het allemaal gaat worden. Inc suiker taart ;) Tenzij ik iets beters tegen kom :) Ach, verjaardag is maar 1x ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alvast gefeliciteerd! Ik vind het altijd zo leuk om een thema te bedenken.

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen
 4. Wat een heerlijk themafeest :) Lees nu pas je laatste berichtjes. Loop wat achter met mijn blog-volglijst, hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja... wat kan ik hier nu van zeggen... Tóp!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk idee is dit zeg! Wij zijn al een tijdje aan het zoeken naar de lekkerste taart voor onze babyshower.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...