vrijdag 27 februari 2015

Boomstam

Mijn vader vond na een storm een prachtige boomstam vlakbij zijn boot in Zuid Frankrijk. Hij zaagde er een stuk af en gebruikte dit achter op het dek als tafeltje voor zijn plantenbak. Zelf was ik al jaren op zoek naar een mooie stam maar vond er helaas geen. Hier en daar werden wel bomen omgezaagd in de buurt. Maar die stukken stam laten ze altijd zo groot dat je ze niet even optilt en in je achterbak legt. Helaas.

Maar toen bood mijn lieve pappie zijn stam aan. Inmiddels was de stam bewerkt door de wind, verbleekt door de zon en gegeseld door de regen. En nog mooier geworden dus! Zij ging mee op een laatste boottochtje richting Nederland alwaar we haar op mochten halen. PapaNatuurlijk schroefde er op mijn verzoek wieltjes onder en we zette haar te drogen in de huiskamer. Hierdoor kwamen er robuuste spleten in het hout en werd zij een echte beauty!

Ik zette er twee grijze stompkaarsen op en een oud kristallen potje met kleine kaarsjes. Wat staat het prachtig in huis. Het trekt steeds mijn blik en past perfect in ons interieur. 

Trouwe lezers weten vast wel hoe dol wij op hout met een natuurlijke look zijn. Ik heb er al verschillende posts aan gewijd.

Drijfhout als kunstobject
Een natuurlijke tafelloper
Herfst mobile
Natuurlijke roomdivider part two
Een natuurlijke kandelaar

En ik kan jullie alvast verklappen dat we met nog een paar leuke projecten bezig zijn geweest. Die bewaar ik voor een volgende keer.

Liefs MamaNatuurlijk

6 opmerkingen :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...