zaterdag 20 december 2014

Kerstfilm cadeau

Op een Amerikaanse mama-blog kwam ik een ontzettend leuk idee tegen voor onder de boom. Een mooie doos gevuld met een kerstfilm, kerstpyjama, kerstmok, chocolademelk en wat lekkers. Wij (waaronder vooral ik) zijn dol op kerstfilms. Dit is wel een heel verrassende manier om een filmavond in te luiden. En er is voorpret, want het cadeau ligt momenteel gezellig te wezen onder de boom.

Het is ook een relatief goedkoop en ecologisch cadeau. Je hergebruikt een oude (schoenen)doos die je inpakt in mooi papier (krantenpapier staat bijvoorbeeld heel rustiek), ik gebruikte vloeipapier wat ik had bewaard voor in de doos, de film hadden we al liggen van vorig jaar en een pyjama is vaste prik rond Sinterklaas en kerst. De kerstmok kocht ik bij de kringloopwinkel. Om zelf chocolademelk te kunnen maken deed ik er een chocodipper in. En, omdat het nu eenmaal kerst is, stopte ik er een candy cane bij. Zie: hergebruik, praktisch én gezellig.

Ik voorzie een nieuwe kerst traditie!

Liefs MamaNatuurlijk

Tip: in plaats van een film kun je er ook een kerstboek in doen. Deze hebben wij los onder de boom gelegd als apart cadeau. We kozen dit jaar overigens voor Het boompje.

5 opmerkingen :

 1. Wat een ontzettend gaaf idee! Die ga ik onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig idee. Wij doen ( nog ) niet aan Kerstkado's, want Sinterklaas is nog maar net weg en dan is ons manneke ook nog eens op 28 december jarig. Teveel in een korte tijd. Maar misschien in de toekomst wel een erg leuk idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooohh... héérlijk!! Wij zijn hier zót op (nieuwe) tradities! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zoonlief vond het ook helemaal geweldig. Hij mocht het gisteren uitpakken en wilde direct zijn pyjama aan. Ik maakte lekkere hapjes als avond eten voor bij de film om het compleet te maken. Hij genoot! En wij daardoor ook.

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...