zondag 28 september 2014

Thuisonderwijs weer ter discussie

Lieve mensen willen jullie dit lezen en morgen aan ons denken?

Want dan staat het recht op thuisonderwijs opnieuw ter discussie in de Tweede Kamer. Na onze persoonlijke strijd in twee rechtszaken en binnenkort een derde kan het morgen allemaal voorbij zijn. Het zou zomaar kunnen dat wij zoonlief onder dwang naar school moeten brengen. Ons hart breekt bij die gedachte.

Het huidige onderwijs past gewoon niet bij onze zoon. Af te moeten wachten totdat hij van ellende een thuiszitter wordt is voor ons absoluut geen optie. Wij willen wat iedere ouder wil en dat is ons kind gelukkig zien. Daar vechten wij voor. Tijdens zijn schoolgang veranderde hij in een paar maanden in een teruggetrokken, onzeker, angstig en boos jongetje. Thuisonderwijs gaf ons ons vrolijke, eigenzinnige, onderzoekende en ondernemende jongetje weer terug. Dat willen we koesteren en beschermen, daar zijn we zijn ouders voor.

Alle onderzoeken die de regering heeft laten doen bewijzen keer op keer dat thuisonderwijs een uitstekende optie is. Verscheidene ervaringsdeskundigen, prominente wetenschappers en succesvolle ondernemers namen de tijd en de moeite zich positief over thuisonderwijs uit te spreken. Maar men lijkt blind en doof. Gericht op meningen en niet op feiten. Er zitten meer dan 16.000 kinderen thuis die graag naar school willen maar niet kunnen of mogen, omdat er geen school is die ze wil of bij ze past. Waarom richt de overheid zich niet op die kinderen in plaats van op die 400 gelukkige thuisonderwijskinderen?

Hopen jullie met ons mee op een positieve uitkomst?

Liefs MamaNatuurlijk

8 opmerkingen :

 1. We zullen voor jullie duimen, en voor veel andere kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik duim zeker met jullie mee! Ik snap trouwens niet dat ze het jullie zo moeilijk maken, je wilt als ouder toch enkel het beste voor je kind en sommige kinderen kunnen nu eenmaal niet goed aarden in een schoolstructuur. Ik heb heel veel bewondering voor ouders die voor thuisonderwijs kiezen. Hopelijk goed nieuws morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oooo ik help het je hopen!! Zo kortzichtig om hierover te oordelen dat het niet goed zou zijn. Jammer dat er niet gezien word hoe bijzonder dit is.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je begrijpt idd gewoon soms niks van wat de overheid wil/wenst/dwingt...
  Succes vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...