donderdag 11 september 2014

De rijkdom van de herfst

Het is weer die tijd van het jaar. De takken van de vlier hangen naar beneden, zwaar van de glanzende zwarte bessen. Helemaal klaar om geplukt te worden. En dat deden we dan ook. Om er thuis de heerlijkste hoestsiroop van te maken.

Zoonlief knipte er lustig op los met zijn schaartje, PapaNatuurlijk nam de hogere takken voor zijn rekening en ik zorgde ervoor dat alles voorzichtig in de tas terecht kwam. Ook de hazelnoten lagen letterlijk voor het oprapen dus daar vulden we ook een tasje mee. Een snel kijkje bij de perenbomen in het park zorgde voor een derde gevulde tas. Een paar dagen eerder plukten we ook al appels en peren bij ons in de buurt. De eerste appelchips is al gemaakt. Wat is de herfst toch een rijke tijd.

Vorig jaar maakte ik ook vlierbessensiroop en daar ging net als dit jaar het volgende in.

Vlierbessen
Verse tijm
Steranijs
Kruidnagel
Gemberpoeder
Honing

De vlierbessen waste ik eerst en riste ze voorzichtig van de takjes. Deed ze in een pan en zette deze op een laag vuur. Daarna deed ik de rest van de ingrediënten erin. Helaas heb ik geen precieze hoeveelheden, want ik doe het op gevoel. Op de foto bovenaan kun je de ingrediënten op de vlierbessen zien liggen. Dat geeft de verhouding een beetje weer.

Wat heb jij zoal geplukt?

Liefs MamaNatuurlijkGeen opmerkingen :

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...