vrijdag 14 maart 2014

Op de beurs

Zoals vaste lezers weten werk ik al jaren op een kleding- speelgoedbeurs. Er is een zomer- en winterbeurs en een speciale speelgoedbeurs in november. Deze worden georganiseerd vanuit de speel-o-theek waar ik werkzaam ben. Het leeuwendeel van zoonliefs kleding komt hier vandaan, maar ook aardig wat knutselspullen en speelgoed.

Mijn redenen voor tweedehands kleding zijn van financiële, ecologische en praktische aard. Financieel omdat het echt héél veel geld scheelt, ecologisch omdat je iets opnieuw gebruikt en praktisch omdat hij er fijn mee door de modder kan rollen zonder dat het al teveel pijn doet aan de portemonnee. Vorig weekend was het weer tijd voor de zomerbeurs. Er lagen stapels t-shirtjes, korte broeken, jurkjes, jassen en heel veel speelgoed. Als medewerker zijnde mag je op de avond voor de beurs, nadat alles is klaar gelegd, alvast je slag slaan. Het grote voordeel hiervan is dat je rustig kunt zoeken tussen de stapels en zo de krenten uit de pap pikt. Daarnaast is het altijd heel erg gezellig.

De rij die er de volgende ochtend staat voordat we open gaan is lang en het is een drukte van jewelste bij de tafels. Een soort 'Dolle dwaze dagen' in het klein. Heel leuk om te zien van een afstandje. Zeker wanneer je je eigen aankopen al binnen hebt. Ook dit jaar vond ik weer hele fijne aankopen. Qua kleding heb ik vrij weinig gekocht, maar wat ik kocht ziet er nog uit als nieuw. Voor de prijs van één (merk) polo heb ik nu acht kledingstukken. Waar overigens een paar mooie merken tussen zitten als Vingino, McGregor en Mexx. Verder had hij nog genoeg in de kast liggen voor de zomer.

De grootste klapper viel voor mij dit jaar bij het speelgoed. Iemand had besloten om alle Lego eens fijn te verkopen. Ik kocht verschillende sets en heb daardoor het grootste deel van zoonliefs cadeautjes voor dit jaar al klaar liggen. Speciaal voor deze blogpost heb ik eens uitgezocht wat de setjes nieuw kosten. Hou je vast.... De nieuwwaarde is bijna €100,-!! En ik kocht het voor €29,-. Dat scheelt toch een heleboel geld nietwaar?

Verder kocht ik een zeer uitgebreide water-bouw-auto-treinbaan, waar direct mee gespeeld werd wegens het prachtige weer. Zie de foto hieronder. Tot slot kocht ik nog een setje kartelscharen met verschillende opzetstukken. Het was dus wederom een zeer geslaagde beurs.

Liefs MamaNatuurlijk

12 opmerkingen :

 1. Goed bezig !!!
  Ik bezoek ook regelmatig van die beursjes, goede kleding vandaan gehaald altijd, zeker voor zoonlief.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er ligt inderdaad mooie kleding tussen. Ziet en vaak als nieuw uit.

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen
 2. Klinkt als heel leuk werk om te doen.
  Ik kocht en koop ook veel tweedehands, om dezelfde redenen als jij.
  Kinderen ontwikkelen zich zo snel, voor je het weet zijn ze weer toe aan ander speelgoed wat past bij hun nieuwe vaardigheden. Wanneer je dan iets voor een zacht prijsje kunt kopen, blijft het voor iedereen leuk.
  Die waterbaan is super!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja precies!
   De waterbaan is elke dag gebruikt de afgelopen week met dat lekkere weer.

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen
 3. Die waterbaan is super zeg. Ik merk wel dat bij onze tweedehands kledingbeurs er erg gegraaid wordt. Moeders die een hele tas volgooien en in een hoekje gaan kijken wat uiteindelijk past. Dan is het eigenlijk al niet leuk meer. Vaak koop ik kleding voor ons manneke bij de wat goedkopere winkels. Ik wil dat hij kan spelen en niet bang hoeft te zijn voor vieze kleren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier wordt ook gegraaid hoor. En het uitzoeken in een hoekje gebeurt hier ook veel. Vandaar dat het werken voor de beurs zo fijn is, dan kun je van te voren uitzoeken.

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen
 4. oooo zeer jaloers dat je als eerste mag uitzoeken hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik probeer sinds kort ook tweedehands te kopen en verkopen. Dit geeft een veel beter gevoel dan kleding, speelgoed,... zomaar te weg te gooien als het nog perfect bruikbaar is. Het is een win-win situatie, voor de koper en de verkoper, en vooral voor 't milieu.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad een win-win situatie en dat maakt het extra fijn. Ik hou ook heel erg van Gratis op te halen. Zo fijn als je iemand blij kan maken met iets wat je zelf niet meer nodig hebt.

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen
 6. Heerlijk zo'n positief verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo, ik heb je genomineerd voor de Liebster Blog Award. Ik hoop dat je er bij mee bent. Kijk maar eens op mijn blog http://missmillaathome.blogspot.be/
  Groetjes, Milla

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel ik heb een berichtje op je blog geplaatst.

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...