woensdag 5 maart 2014

Appelboom

Al lange tijd wilden we een fruitboom. Want wat is er nu fijner dan eten uit je eigen tuin? We hadden al een bramenstruik, verschillende bessenstruiken, druiven en een minimoestuin waar we heerlijk van smulden. Alleen een mooie boom ontbrak nog. Lieve vrienden van ons, die zelf een boom gingen uitkiezen, wilden er wel eentje voor ons meenemen. Op onze auto kan helaas geen boom vervoerd worden en daarnaast vierden we zoonliefs Thuisonderwijs-potluck-verjaardagsfeest waardoor we niet mee konden.

Maar we hadden goed doorgesproken hoe de boom eruit moest zien, welk ras en we kennen elkaar. Dus de zondag na het feest kwamen ze langs met onze boom. En het was precies wat we gehoopt hadden en meer. Een mooie hoge boom, prachtige takken en zelfs al knoppen. Om het te vieren had onze vriendin heerlijke appelbeignets gemaakt. En wat waren die lekker!

De boom kreeg een prachtig plekje in onze tuin, waar hij sindsdien statig en trots boven alles uit torent. Er zitten nog geen blaadjes aan en het proeven van de eerste appels dat duurt nog lang. Maar we genieten nu al van onze boom.

Liefs MamaNatuurlijk9 opmerkingen :

 1. Leuk om te kunnen oogsten van je eigen boom. Vrijdag gaan kleine man en ik ook het een en ander zaaien voor onze mini-moestuin. Kinderen moeten weer wat meer mee gaan krijgen van de natuur. Ik doe in ieder geval mijn best daarvoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O dat is ook zo fijn daar zijn we deze week ook mee begonnen. Zo lekker eten uit eigen tuin en heerlijk voor kinderen om te wroeten in de aarde.

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen
 2. Wij hebben verschillende appelbomen in de tuin, en elk jaar hebben we een rijke oogst. Hier word dan confituur, appeltaart of appelmoes van gemaakt of we eten de appels gewoon zo. We hebben de laatste jaren zoveel appels dat we vrienden en familie er ook blij mee kunnen maken. En het belangrijkste: onze appels zijn 100% onbespoten.
  Veel succes met jullie appelboom!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O ik hoop ook op zo'n super oogst in de toekomst. Dat ze onbespoten zijn vind ik ook heel erg belangrijk.

   Als je nog een lekker recept of appelbomen-tip hebt hoor ik het graag.

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen
 3. Lekker! Bij ons vorige huis stond een oude Boskoop die zoveel appels gaf dat we ze met zakken tegelijkertijd meegaven aan bezoek. En nog steeds aten we tijden appels op alle mogelijke manieren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt waar? Ongelooflijk zeg. Ik ben zo benieuwd wat onze boom gaat geven.

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen
 4. Wat leuk, een boom in de achtertuin vind ik sowieso fantastisch! Vrienden van ons hebben meerdere appelbomen en de appels zijn prachtig! Heerlijke appels zoals appels horen te zijn, zonder stickertjes en met de smaak van appel! Veel plezier van jullie appelboom :)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...