woensdag 8 januari 2014

Bijzonder voederhuisje

Bij ´Onze week in beeld´ showde ik al een foto van ons nieuwe voederhuisje. Op het eerste gezicht lijkt het nogal standaard. Maar als je goed kijkt zie je dat de achterkant open is en dat heeft een reden. Aan de achterkant zitten naast het gat drie zuignappen, waardoor je het huisje aan het raam kunt plakken. Via het gat aan de achterkant (en natuurlijk ook via de zijkanten) kun je de vogeltjes observeren vanuit je huiskamer.

We kregen de tip om een takkenbezem vlak naast het huisje te zetten, zodat de vogels via een beschutte weg naar het huisje kunnen komen. Die moet nog gemaakt/gevonden worden. Speciaal voor de vogeltjes maakten we gisteren alvast een pindaslinger om aan het huisje te hangen. Zoonlief prikte de gaatjes en ik reeg ze aan een touw.

En nu is het wachten op de vogeltjes die gezellig komen smullen bij ons.

Liefs MamaNatuurlijk

Ps: het huisje kocht ik via NatuurlijkBUITEN waar ze prachtige natuurtuinen, een theeschenkerij, Bed&Breakfast, natuurworkshops, high tea arrangement, cursussen en rondleidingen hebben. Met liefde vullen ze een knapzak of picknickmand voor een heerlijke wandeling. Woon je in de buurt neem dan zeker een kijkje. Enne... ze zoeken nog vrijwilligers.3 opmerkingen :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...