vrijdag 6 december 2013

Advent Kalender

Net als vorig jaar hangt de advent kalender er weer met daarin allerlei leuke activiteiten voor binnen en buiten. Vanmorgen trok zoonlief het eerste briefje waarop stond dat we vandaag de kerststal gaan inrichten en de schoenendoos gaan versieren voor Schoenmaatjes. Omdat het losse briefjes zijn kun je de activiteiten nog omwisselen of veranderen. Dat is handig als het plotseling gaat sneeuwen of wanneer je een leuke uitnodiging krijgt.

Ik heb er bewust voor gekozen om de kalender pas op 6 december in te laten gaan. Voor die tijd zitten de dagen al vol genoeg met Sinterklaasfeestjes en activiteiten. Zodra de Goede man naar Spanje is vertrokken schakelen we over op de Kerst, zodat we daar zo lang mogelijk van kunnen genieten.

De Kerstliedjes schallen sinds vanmorgen door het huis, de bestelde Kerstboeken gaan we straks bij de bibliotheek halen en de laatste chocoladeletter moet eraan geloven. Het is weer tijd voor Kerst!

Liefs MamaNatuurlijk

6 opmerkingen :

 1. Heerlijk helemaal de sfeer proeven en beleven. Veel kerst voor pret :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja we zitten er vol in. Elke dag weer een verrassing voor zoon wat er nu weer op dat briefje staat.

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen
 2. Wat een goed idee om er briefjes met activiteiten in te doen. Ik heb ook een adventkalender gemaakt, dat was al een project op zichzelf. Alleen had ik nu geen idee wat ik nou weer in die vakjes moest stoppen.
  Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond dat leuker dan chocolaatjes. Zo doe je ook wat samen en ben je lekker met Kerst en elkaar bezig.

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen
 3. Ja, ik vind de activiteiten ook een heel leuk idee. Maar ook het tellen vanaf 6 december.
  In Nederland lopen er toch een beetje met twee dingen door elkaar anders. Zeker bij die jonkies is dat verwarrend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik inderdaad heel bewust gedaan anders loopt het inderdaad allemaal door elkaar. Nu start de Kerst periode pas echt als de Sint weg is. Een beetje afronding is zeker voor kinderen erg fijn merk ik.

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...