donderdag 17 oktober 2013

Spinnen tellen

Vroege Vogels organiseert dit jaar voor het eerst de Nationale huis- en tuinspinnentelling en wij doen mee. Zelf ben ik niet zo dol op spinnen maar zoonlief heeft daar helemaal geen last van. Dat wil ik graag zo houden want het is enerzijds een irreële angst en anderzijds voor mij heel handig zo'n spinnenvanger in huis.

Dus trokken we de tuin in met een vergrootglas en de Spinnenzoekkaart. Het duurde eventjes want het had net geregend, maar als snel vonden we er een paar. Zoonlief observeerde ze goed om ze daarna aan te kruizen op de kaart. Er blijken voornamelijk kruisspinnen in onze tuin te wonen. Ook vonden we een strekspin. Nu vandaag de zon zo lekker schijnt duiken we vanmiddag nog een keertje de tuin in om te zien of we nog andere soorten tegenkomen.

Wil je ook meetellen en het resultaat doorgeven dan moet je wel snel zijn want je kunt tot 18 oktober a.s. insturen. Samen spinnen determineren via de zoekkaart kun je natuurlijk altijd doen, dus ik zou zeggen print de kaart nog snel even uit.

Liefs MamaNatuurlijk

Nog meer zoekkaarten: Bosbingokaart, ZeeZoekTocht
4 opmerkingen :

 1. Lekker hè al die spinnen ! Ik heb een struik voor de deur en daar zitten minimaal 50 kruisspinnen in denk ik. Ik heb er nog niet zo lang geleden een blogpost over gemaakt. Ik vind insecten wel leuk trouwens maar wel graag in de tuin (en niet op m'n hoofd ofzo). Gisteren zat er een sprinkhaan in de kamer bij m'n dochter. op zolder! Of die is hoog gesprongen of meegelift op een been ofzo hihi.
  Leuk en leerzaam wat je hebt gedaan met je zoon trouwens. Ik heb ook zo een knul die dat heerlijk vindt, beestjes vangen in het Naardermeer was ook super! Fijne dag! gr. Syl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hier ook graag insecten in de tuin en liever niet op mij. Alhoewel ik lieveheersbeestjes wel heel lief vind. Een sprinkhaan hadden wij vorige week in de badkamer. Geen idee waar die vandaan is gekomen.

   Beestjes vangen uit het water is ook heel erg leuk. Doen wij ook graag.

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen
 2. oef ik heb ook mixed emotions about spinnen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook hoor. Maar probeer dat niet aan zoonlief te laten merken. Maar spinnen daar ben ik echt niet dol op.

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...