zaterdag 7 september 2013

Weekmenu

Het weekmenu is weer terug van weg geweest. We hebben genoten van vele potlucks, bbq's, lunches en diners in tuinen, bij stranden en tijdens weekenden weg met familie en vrienden.

Pastasalade van Cathelijne
Dit is de beste pastasalade die ik ooit geproefd heb. Komt denk ik door de heerlijke dressing en doordat de courgette gemarineerd is. De volgende dag is ie nog lekkerder en dus een ideaal gerecht om van te voren te maken of mee te nemen bij een picknick.

Geroosterde tomatensoep
Voor mij als tomatenliefhebber klinkt deze soep van Lana als een droom. Die moet ik gewoon een keertje maken.

Aardappel- venkelsalade
Een gemakkelijk te maken salade met zalm, aardappel, venkel, dille en een mosterddressing. Het recept vond ik in het magazine van de Plus.

Linguine met zongedroogde tomaat
Om nog wat te kunnen genieten van de zomer een zonnig pastagerecht.

Liefs MamaNatuurlijk

4 opmerkingen :

 1. Ziet er heerlijk uit. Zeker de tomatensoep, ik ben een liefhebber. Is jouw kind een makkelijke eter? Af en toe zie ik best lekkere recepten, maar ik weet niet of ik dat hier voorgeschoteld krijg. Alhoewel, we mogen niet mopperen. Kleine man eet best veel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De tomatensoep lijkt mij dus ook erg lekker. Heb het nog niet eerder gemaakt.

   Qua makkelijk eten wisselt het hier een beetje. Ik hoor wel van veel mensen dat hij een makkelijke eter is, maar hij eet echt niet alles. Hij proeft wel overal van. Hij hoeft zijn bord niet leeg te eten waardoor we geen strijd hebben aan tafel. De nadruk ligt op genieten van lekker eten.

   Daarnaast hebben we met elkaar afgesproken dat ik probeer gerechten te maken die voor ons allemaal lekker zijn. Maar dat ik ook voor ieder van ons regelmatig een favoriet gerecht kook die misschien niet iedereen heel erg lekker vindt. Een beetje geven en nemen zeg maar.

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen
  2. Bij ons moet ons manneke ook vanalles proeven. Dingen die hij echt niet lekker vindt, zoals mosselen vanavond, vervang ik. Dan krijgt hij iets anders. Maar voor de verdere rest wil ik wel dat hij wat probeert. Smaak moet ook ontwikkeld worden. Soms hier wel strijd aan tafel. Maar dat is denk ik omdat we in de direkte omgeving hebben gezien dat kinderen helemaal niets lusten. Zelfs nu ze 13 zijn en nog steeds bij boontjes blijven hangen. Dat vind ik wel jammer.

   Verwijderen
 2. Smaakontwikkeling is tussen de 2 en 3 jaar las ik. Goed voorbeeld doet goed volgen maar aandacht is nog belangrijker. Te vaak praten ouders samen hun dag door en zit het nog niet pratende kind wat te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...