donderdag 15 augustus 2013

Waterbaan

Al een tijdje verzamel ik lege flessen, blikjes, bakjes en ander kosteloos materiaal. Ik vraag familie, vrienden en kennissen om deze dingen te bewaren voor me. Wat verschillende inderdaad doen. Je weet namelijk maar nooit wat voor moois je er nog van kunt maken.

Deze week maakten PapaNatuurlijk en zoonlief iets wat al een tijdje op de planning stond: een waterbaan. Zoonlief zaagde, knoopte, hield vast en dacht natuurlijk volop mee met het ontwerp. Er moest rekening gehouden worden met zwaartekracht, waterdruk, doorstroming, de grootte van de gaatjes en de stevigheid van het materiaal.

We hadden nog een plank, draad, schroeven, revetten, een stuk slang en natuurlijk voldoende kosteloos materiaal. Het was soms even passen en meten, met hier en daar een discussie over esthetiek versus functionaliteit. Het resultaat was prachtig. Onderaan plaatsten we een bak om het water op te vangen. Je kunt het dan steeds opnieuw gebruiken wat wel zo eco is.

Zoonlief kon niet wachten met het gieten van water. Vol spanning werd er gekeken hoe het water van het ene naar het andere object stroomde. En ja! Het werkte! Het water stroomde helemaal door tot het laatste bakje. Zoonlief straalde ervan. Bij het naar bed gaan vroeg hij of hij in de ochtend weer verder mocht gaan met zijn waterbaan. Tuurlijk mag dat jongen.

Liefs MamaNatuurlijk

* Bij Kiind schreven we ook al eens over een waterbaan.

7 opmerkingen :

 1. ja super he zo'n waterbaan! Zoon hier kan er ook uren mee bezig zijn. Je vorig berichtje ook net gelezen, interessant om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohw dit is wel heel leuk!
  Fijn idee, ik zet mijn vent meteen aan het werk :p

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is hij creatief geweest met de Kapla! Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij is er ook nog steeds heel erg blij mee en geeft iedereen die langs komt een demonstratie.

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...