dinsdag 20 augustus 2013

Heerlijke pasta

Vanwege de vakantie heb ik al een tijdje geen weekmenu meer gedeeld. Maar dit pasta gerecht uit Jamie's Italië moet ik gewoon even delen omdat het zo lekker is. Je hebt het zo gemaakt, wat altijd fijn is in de zomer. Je kunt de pesto zelfs 's morgens maken zodat je aan het einde van de middag alleen nog maar de pasta hoeft te koken en de tomaten te knijpen.

Ingrediënten
200 gram gedroogde spaghetti (wij gebruikten tagliatelle)
90 gram blanke amandelen
2 tenen verse knoflook
2 flinke handen vol verse basilicum
75 gram geraspte parmezaanse kaas of pecorino
extra vierge olijfolie
zout en peper
200 gram kerstomaatjes

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water. Rooster de amandelen licht in een droog pannetje en stamp ze fijn in een vijzel of maal ze in een keukenmachine tot een grof poeder. Doe ze in een kom. Stamp de knoflook en basilicum apart fijn in de vijzel en meng ze samen met de kaas, een flinke scheut olijfolie en wat peper en zout door de amandelen. Doe de tomaten erbij, knijp ze eerst fijn met je handen en meng ze door het amandelmengsel. Maak de saus nog smeuïger met wat extra olijfolie en hussel hem door de hete, uitgelekte pasta. Zout en peper erbij naar smaak. Verdeel de pasta over de borden en dan genieten!

Liefs MamaNatuurlijk

3 opmerkingen :

  1. Ik kom graag eten lief :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mjam pesto is zo'n super uitvinding he!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat klinkt lekker!!
    Jammer dat ze hier niet zo graag tomaatjes eten :-( anders maakte ik het vanavond nog!

    Fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...