donderdag 18 juli 2013

Waterkefir

Tijdens een potluck picknick kreeg ik een zakje waterkefir aangeboden om eens te proberen. Kefir is goed voor de darmflora zegt men en werkt als een probiotica. De waterkefir die ik bij de picknick proefde was erg lekker fruitig en licht prikkelend. Het leek me een leuk en vooral lekker project. Dus sneed ik een halve citroen en nam wat gedroogde vijgen die ik toevoegde aan water vermengd met suiker. Daarna de kefir erbij en twee keer per dag een beetje schudden en luchten.

Het resultaat was goed gelukt, de kefir was gegroeid en het had lekker gebubbeld. Al was het naar mijn smaak wat te zurig. PapaNatuurlijk vond het wel lekker overigens. Er staat nu een nieuwe pot kefir zijn werk te doen op het aanrecht zonder citroen, maar met vijgen en rozijnen. Als het klaar is meng ik het per glas nog met wat fruit denk ik. Volgens mij wordt het een heerlijk zomers drankje. Met dit warme weer gaat de fermentatie nog sneller las ik dus even goed in de gaten houden.

Voor degenen die ook bezig met kefir: wat is jouw favoriete kefir recept?

Liefs MamaNatuurlijk

4 opmerkingen :

 1. Wij hebben jaren melkkefir gehad, daar maakten we een soort yoghurtdrankje van met fruit erdoorheen gestaafmixert, was ook erg lekker

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Melkkefir wil ik ook nog graag een keertje proberen. Klinkt lekker zo met fruit erdoor.

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen
 2. ow nog nooit van gehoord eigenlijk.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou alsjeblieft, een leuk projectje voor de zomer ;-)

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...