donderdag 27 juni 2013

De natuurtas

Regelmatig gaan we de natuur in om alles wat leeft van dichtbij te kunnen bekijken. We hebben daarvoor zoekkaarten, een vergrootglas, een observatie-potje en allerlei natuurgidsen. Alleen was het soms wat lastig om dat allemaal mee te nemen. Tijdens zijn kinderfeestje kreeg zoonlief een fijne rugtas met onder andere nog meer zoekkaarten, bakjes en een schrijfplank. Deze is daarom gelijk gebombardeerd als natuurtas.

We hebben de tas zelf nog aangevuld met allerlei handige spulletjes. Gaan we de natuur in dan neemt zoonlief deze tas mee. Hij draagt hem zelf en zodra we iets nodig hebben is het binnen handbereik. Toen we onlangs naar de sloot gingen en daar verschillende waterdiertjes uithaalden konden we gelijk op de zoekkaarten nagaan wat we precies gevangen hadden. Neem je papier en potlood mee dan kan de vondst ter plekke worden nagetekend.

Wat er in onze natuurtas zit
Zoekkaarten
Observatiepotjes
Potlood, opschrijfboekje en schrijfplank
Natuurgids
Vergrootglas

Een natuurtas kun je vullen met wat je maar wil of handig vindt. Omdat je alles bij elkaar houd kun je direct de deur uit. Je hoeft niet eerst alles bij elkaar te gaan zoeken. Dat geeft alleen maar frustratie en doet af aan de inspiratie en het avontuur.

Veel ontdekplezier!

Liefs MamaNatuurlijk

5 opmerkingen :

 1. een natuurtas das een goeie. Inderdaad handig dat je niet eerst alles bij elkaar moet zoeken.
  Ik had (nog ;) een vraagje aan je. Hoe heet dat speelgoed ook alweer wat jij een keer voor je zoon had. Het is van dat technische speelgoed met electronische dingetjes waarmee je dan allerlei dingetjes zelf kan maken. weet je wat ik bedoel??? Ik wil het graag voor die van mij kopen voor zijn verjaardag, maar ik weet niet meer hoe heet! (en kan het dus zo niet vinden...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja handig hé. Ik vergat af en toe dingen mee te nemen en dat is zo jammer.

   Dat speelgoed heet Spektro en je hebt er verschillende pakketten van. Je kunt dus lekker uitbreiden zoveel je wil.

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen
 2. je kent vast de site van de natuurgedoe... ehm.. hoe heet et nu ook alweer, het is voro kinderen oerrr, moet je ff op googlen! kan je gratis aanvragen krijg je ee leuke klapper bij, heb het nog niet, maar tis een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...