donderdag 30 mei 2013

ZeeZoekTocht, mét zoekkaart!

Speciaal voor ons weekendje Zeeland maakte PapaNatuurlijk een zoekkaart. Het is eigenlijk een bingokaart met daarop allerlei plaatjes van dingen die je bij de zee ziet. Zoals een zeemeeuw, kwal, kokkel, zeilboot, boei en vuurtoren. Nadat zoonlief fijn had zitten scheppen, rennen, spetteren en spelen gaven we hem de kaart met een stempel erbij. Samen liepen we over het strand waarbij hij steeds op de kaart keek en om zich heen speurde.

Het vinden van dezelfde dingen als op de kaart vond hij geweldig. Hij keek ook met andere ogen naar het strand en de zee. Want wat is het verschil tussen de ene en de andere schelp? Om te bepalen of je te maken hebt met een kokkel kun je bijvoorbeeld de ribbeltjes bevoelen. Dus werden alle schelpen opgepakt, bekeken en bevoeld. Hout ziet er ook heel anders uit als het door de zee behandeld is. Dat vraagt een goed observatievermogen en verder denken en kijken.

Tijdens de zoektocht kwamen er ook veel vragen in zoonlief op. Dat leverde leuke gesprekken op. Welke dieren wonen in een schelp, waar dient een boei voor en waarom heeft een zeilboot een zeil? Ik kon hem ook wat dingen laten zien. Dat je blaasjeswier kunt laten knappen, hoe een krabbetje loopt en hoe een kwal zwemt. Samen redden we en passant ook nog even een kwal die de weg kwijt was.

Het leuke van deze zoekkaart is dat je hem ook kunt gebruiken als het niet zulk lekker weer is. Bij elke wandeling aan het strand kun je hem mee nemen. Er valt namelijk altijd wel wat te vinden. Heb je nu ook zo'n zin in een ZeeZoekTocht gekregen? Dan kun je hier je eigen zoekkaart uitprinten. Kun je ook fijn gaan zoeken, stempelen en ontdekken.

Veel zoek en ontdek plezier!

Liefs MamaNatuurlijk


20 opmerkingen :

 1. Wat een mooie zoekkaart. Inderdaad een heel leuk idee om de zee en het strand anders te ontdekken. Ook leuk voor het bos. Wordt een boswandeling ineens een heel avontuur.
  Prachtig manneke heb je.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je over het bos begint. Want heel toevallig komt er ook nog een boszoekkaart aan. Die maakte PapaNatuurlijk vorig jaar en ga ik ook via de blog delen.

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt superleuk ! Als wij een lange autorit maken heb ik zoiets ook mee voor de kids (die toch al wat ouder zijn). Kunnen ze onderweg een soort van bingo spelen met dingen die ze zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O, wat een leuk idee! En bedankt om de kaart te delen (ga ik bewaren voor later, als onze zoon wat groter is.)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat lijkt me geweldig een bos zoek kaart! In het midden van het land gaan we dagelijks een mooie boswandeling maken en dan lijkt het me geweldig om op deze manier door het bos te wandelen met de kids. Geweldig idee!

  Gr.
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Binnenkort komt hij er op dus ik zou zeggen hou het in de gaten hier.

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen
 6. wat een leuk idee, die neem ik mee als we nog eens aan zee geraken met de meisjes! bedankt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig! Wat een leuk idee, en mooie kaart!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zin om een keertje naar het strand te gaan? Of zullen we samen bosbingo doen?

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen
 8. Wat een leuk idee zo'n zee-zoekkaart. Eigenlijk een variant op iets wat ik al kende: bosbingo. Dan heeft elk kind weer een nét iets andere kaart, en de eerste die alles gevonden heeft, roept: BOSBINGO!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo heet onze zoekkaart van het bos ook. Klinkt zo lekker. Leuk idee om de kaarten iets anders te maken!

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen
 9. Wat een super idee!!!
  Gaan we zeker doen, lijkt me ook echt iets voor Jikke.
  Die gaf deze week al aan dat ze naar het strand wilde. Daar zijn we nl nog nooit geweest met haar..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O dan is het helemaal leuk om deze kaart mee te nemen want dan is alles nieuw. Ik ben benieuwd wat ze er van vindt.

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen
 10. wat een super geweldig idee, erg leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een topidee! Ik ga dat eens uitproberen hier! Ook die bosbingo van firma fluitekruid lijkt me tof... iets voor het herfstverjaardagsfeestje van de dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wellicht kun je onze bos-zoekkaart dan wel gebruiken. Is inderdaad leuk voor een feestje.

   Liefs MamaNatuurlijk

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...